Unlu Mamuller Sektörüne Kalifiye Elaman Yetişiyor

Bayburt Belediyesi tarafından hazırlanan "Çıraktan Ustaya Tekneden Sofraya" SODES projesi kapsamında 30 kursiyere unlu mamuller...

Bayburt Belediyesi tarafından hazırlanan "Çıraktan Ustaya Tekneden Sofraya" SODES projesi kapsamında 30 kursiyere unlu mamuller hakkında eğitim veriliyor.

Bayburt Belediyesi Kültürel Etkinlikler Salonunda gıda mühendisi Müge Köse tarafından verilen unlu mamuller eğitimine katılarak kursiyerlere önemli tavsiyelerde bulunan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, verilen eğitime bütün kursiyerlerin büyük ilgi göstermelerini isteyerek, kursiyerlerin burada alacakları bilgilerle unlu mamuller sektörüne kalifiye eleman olarak yetişeceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Bayburt'ta unlu mamuller sektöründe kalifiye elemana çok büyük ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Polat, "Bayburt'ta zaman zaman yaptığımız fırın denetimlerinde, fırıncılarımız kalifiye elemana çok büyük ihtiyaç duyduklarını belirtiyorlar. Belediyemiz de bu konuya el atarak hem ilimizde bir açığı kapatmak hem de gençlerimizin iş sahibi olmalarını sağlamak amacıyla bir projeye imza attı. "Çıraktan Ustaya Tekneden Sofraya" projesi kapsamında sizlerde burada alacağınız bu eğitimlerle ilimizde ihtiyaç duyulan kalifiye eleman açığını hem kapatmış olacaksınız hem de iş sahibi olacaksınız. Belki aranızda kendi işini kuracak arkadaşlarımız vardır. Onun için burada verilen eğitimlere çok büyük ilgi göstermeniz gerekiyor. Hocamızın vereceği derslerin hepsini not alın. Burada öğrendiğiniz burada kalmasın. Yeter ki siz bu kursu başarıyla bitirin ve bu işi her yönüyle iyi öğrenin biz üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız" diye konuştu.

Unlu mamuller eğitimi hakkında bilgi veren gıda mühendisi Müge Köse, "Belediyemizin hazırlamış olduğu proje kapsamında kursiyerlerimize unlu mamullerin üretimi ile ilgili geniş bilgiler vereceğiz. Ekmek yapım teknolojisi ve ekmek çeşitleri üretimi, gıda üretiminde hijyen, işletmelerde temizlik ve dezenfeksiyon, gıda muhafaza ilkeleri ve bisküvi makarna vb. ürünlerde hamur hazırlama ve şekillendirme konularında kursiyerlerimizi bilgilendireceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Gıda mühendisi Müge Köse tarafından verilen teorik bilgilerin yanı sıra 7 ay sürecek eğitimler kapsamında kursiyerlere Bayburt Belediyesi'ne ait halk ekmek üretim tesislerinde de pratik bilgiler verilerek onlara öğrendikleri bilgileri uygulama fırsatı sunulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: