Ünlü Moda Tasarımcısı Elaidi: 2023 Hedefi Markalaşmaktan Geçiyor

Ünlü Moda Tasarımcısı Mehtap Elaidi, Türkiye’nin tekstilde fason çalışan bir ülke imajını kırdığını söyledi. Elaidi,...

Ünlü Moda Tasarımcısı Mehtap Elaidi, Türkiye’nin tekstilde fason çalışan bir ülke imajını kırdığını söyledi. Elaidi, “Eğer 2023 ihracat hedefine ulaşmak istiyorsak, bunun yolu, kesinlikle marka olmaktan geçiyor.” dedi.

Mehtap Elaidi, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB)'nin düzenlediği panelde konuştu. Günün ve geleceğin modaları, trendleri gibi konuları katılımcılarla paylaşan Elaidi, Türk tekstil ve ihracat sektörü hakkında görüşlerini de açıkladı. Elaidi, şunları dile getirdi: “Türkiye, artık tekstilde fason çalışan bir ülke imajını kırdı ancak mevcut ürünlerle ihracatı artırmak da mümkün değil. Bunun için markalaşmaya ağırlık vermeliyiz. Eğer 2023 ihracat hedefine ulaşmak istiyorsak, bunun yolu kesinlikle marka olmaktan geçiyor. Almanya ve İtalya gibi ülkelerin kilo başı ihracatlarına baktığımız zaman markalaşarak katma değerin önemini de açıkça görüyoruz.”

Reklam
Reklam

Markalaşmanın, sadece tekstil sektörü ile sınırlı olmadığını söyleyen Elaidi, “Markalaşmak, bütün sektörler için tek çare. Hem dünyayla rekabet edip hem de kendi kurallarımızla oynamayı istemek ihracat pastasındaki payımızın artması için yeterli değil.” açıklamasında bulundu.

Firmaların, biraz büyüdükten sonra her pazara girmek istediğine dikkat çeken Elaidi, şöyle devam etti: “Günümüz rekabet koşulları nedeniyle olması gereken de bu. Eskiden kaliteli ürünler satmak firmaları rekabette yukarılara taşısa da günümüz koşullarında sadece kaliteli ürün üretmek değil, kaliteli ürünün yanında birçok kriteri de sağlamak rekabette avantaj sağlıyor. Aşırı rekabet ortamı modayı sadeliğe doğru yönlendirdi. İnsanlar fazla çeşitten yorulduğu için daha çok düz renkleri tercih eder hale geldiler.”

Türkiye’de, özellikle son 5 yılda moda tasarımı bölümlerinin arttığına dikkat çeken Elaidi, “Türkiye’de 18 tanesi son 5 yılda açılan toplam 23 üniversitede moda tasarımı bölümü var. 20 yıl öncesine kadar olmayan bir bölümün şimdi bu kadar revaçta olması mesleğin önemini göstermektedir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: