Ünlü Profesörden Bir Milyon Fidana Övgü

Hardvard Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Charles Waldheim, Osmangazi Belediyesi’nce yürütülen “Bir Milyon Fidan Kampanyası”na...

Hardvard Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Charles Waldheim, Osmangazi Belediyesi’nce yürütülen “Bir Milyon Fidan Kampanyası”na övgüler yağdırdı.

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Kentsel Dönüşümde Ekolojik Planlama Modeli” konferansı için Bursa’ya gelen ve peyzaj şehirciliği kavramının isim babası olan Hardvard Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Charles Waldheim, “Bir Milyon Fidan Kampanyası”nın geleceğe yönelik çok zekice bir adım olduğunu söyledi.

Türkiye’nin en büyük çevre hareketlerinden birine imza atan Osmangazi Belediyesi’nin Bir Milyon Fidan Kampanyası peyzaj mimarlığı konusunda sayısız kitabın da yazarı olan Charles Waldheim’ın de dikkatini çekti. Bir Milyon Fidan Kampanyası’nın kendisini heyecanlandırdığını ve geleceğe yönelik atılmış çok önemli bir adım olduğunu dile getiren Waldheim, kalkınma, gelişim ve dönüşümün yanında yeşili ve doğayı da önemsemek gerektiğini kaydetti. Waldheim, “Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı tebrik ediyorum, bir yandan kentin gelişimi için önemli çalışmalar yaparken diğer yandan da Bursa’nın yeşiline sahip çıkıyor. Bu çok zekice ön görülmüş bir çalışma” dedi. Waldheim, Türkiye’den ayrılırken de yanına kampanyanın broşürlerinden almayı ihmal etmedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz