Ünlü Sanatçı Ayten Alpman'ın Ölümü Ailesini Yıktı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Ayten Alpman'ın ölümü ailesini ve sevenlerini adeta yıktı.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Ayten Alpman'ın ölümü ailesini ve sevenlerini adeta yıktı.

Kronik akciğer yetmezliği teşhisi ile tedavi gördüğü Osmanoğlu Kliniği'nde dün akşam hayatını kaybeden Türk pop ve caz müziğinin usta sesi Ayten Alpman'ın ölümü ailesi ve sevenlerini adeta yıktı. Alpman'ın cenazesi oğlu İlhan Gencer ile torunları Yağmur ve Merve tarafından Osmanoğlu Kliniği'nden alınarak cenaze işlemleri için Zincirlikuyu Mezarlığı'na getirildi. Ayten Alpman'ın ailesinin çok üzgün olduğu görülürken, oğlu İlhan Gencer ve torunları Ayten Alpman'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı.

Reklam
Reklam

Üzüntülerinin çok büyük olduğunu ifade eden İlhan Gencer, "Dün kaybettik, dört gün öncede hastaneye yatırmıştık. Üç gün yoğun bakımda kaldı. Sağ olsun doktorlar ellerinden geleni yaptı ama kurtaramadık. Üzüntümüz çok büyük" dedi.

Basın mensuplarının Ayten Alpman'ın annesinin üzerine defnedilmesi gibi bir vasiyeti hatırlatması üzere Gencer, "Bir ara söylemişti fakat şimdi müsait olmadığı için Ulus Mezarlığı'na defnedilecek. Çok neşe ve hayat dolu bir kadındı. Hiç aklımıza böyle bir şey getirmedik. 4 gün önce oturduk konuştuk. Daha sonra eve gittikten sonra telefon geldi. Telefonu açtım oğlum bana bir şey oluyor dedi, eve gittim. Daha sonra ambulans çağırıp hastaneye götürdük. Orada yoğun bakıma aldılar. Yoğun bakımda iki saat falan kaldıktan sonra odaya aldılar. Daha sonra ikinci kez yoğun bakıma aldılar ellerinden geleni yaptılar ancak hayatını kaybetti" diye konuştu.

Ayten Alpman'ın gündemdeki sanatçıları da sevdiğini belirten İlhan Gencer, "Hiç kimseyi kötü manada değerlendirmezdi, gençleri de seviyordu. Hepsinle çok iyi geçinirdi. En son iki sene önce bir CD yapmıştı en son çalışması oydu" dedi.

Reklam
Reklam

Ayten Alpman'ın ölümüyle çok şaşırdıklarını belirten torunları da, "En son alışveriş için buluştuk çok eğlenceliydi, çok mutluyduk. Sanki bizim yaşıtımız gibiydi. Hastaneden çıkmasını bekliyorduk, buluşacaktık. Biz bugün onu ziyarete gidecektik ama buraya geldik. Biz hiç böyle bir sonuç beklemiyorduk" dediler.

Ayten Alpman, yarın Teşvikiye Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze törenin ardından, Ulus Mezarlığı'na defnedilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz