Ünlü Sanatçı Fatih Erkoç’tan Piyano Ve Flüt Ile Organ Bağışına Davet

Bursa’da organ bağışı bekleyen hastalar ile bir araya gelen ünlü sanatçı Fatih Erkoç, piyano ve...

Bursa’da organ bağışı bekleyen hastalar ile bir araya gelen ünlü sanatçı Fatih Erkoç, piyano ve flüt çalarak organ bağışı çağrısı yaptı.

Acıbadem Bursa Hastanesi’nde organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, kadavradan nakillerin canlıdan nakillerin çok gerisinde kaldığına dikkat çekilerek, toplumun tüm bireylerinin bu konuda duyarlı olması gerektiğine vurgu yapıldı. Böbrek ve karaciğer nakil uzmanlarının konuşmalarının ardından söz alan böbrek bekleyen diyaliz hastalarının konuşmaları duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Reklam
Reklam

Böbrek nakli bekleyen İlayda Sezen gözyaşları içinde yaptığı konuşmada, “Diyaliz gerçekten çok zor. Ben tedavi olan hastalarımızı tebrik ediyor ve yeni hayatlarında bol şans diliyorum. Bende böbrek bekliyorum. Vatandaşlarımız bu konuda çok duyarsız. Organ bağışı çok güzel, sonuçta bir hastaya hayat vermek gibi bir şey. Benim bir böbreğim olmasa bende böbreğimi bağışlardım.” şeklinde konuştu. Haline şükrettiğini anlatan İlayda, kendisinden daha kötülerin bulunduğunu ifade etti.

VEFA ÖRNEĞİ KOCA

Eşi Aliye Ergen’e böbreğini veren Tanver Ergen’in konuşması hem vefa hem de sağlığın önemini gözler önüne serdi. Eşinin 6 yıl böbrek rahatsızlığı çektiğini belirten Ergen, “Sonunda kendi böbreğimim eşime uyduğunu öğrenince hayatımız değişti. Buraya geldiğimizde doktor böbreğimin eşime uyduğunu söyledi. Bana şaka gibi geldi. Vay be meğerse yanında imiş onun canı, çok güzel bir şey.” dedi.

Oğlu Onur Öza’ya karaciğerini veren anne Nezehat Öza ise gözyaşları içinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “8 yıllık çektiğim çile sona erdi. Hiç bir sorun yok, öncekinden daha sağlamım. Ben herkesi organ vermeye davet ediyorum.” Salonda ki başta Fatih Erkoç olmak üzere herkesin ilgi odağı olan 8 yaşındaki böbrek hastası Onur Öza’da herkese teşekkür etti.

Reklam
Reklam

FATİH ERKOÇ, ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Sanatçı Fatih Erkoç da konuşmasında Türk doktorlarının çok başarılı olduklarına değinirken, “Ben bundan sonra konserlerimde herkesi organ bağışına davet edeceğim. Biz sanatçıların çok seveni vardır. 'Bugüne kadar neden böyle bir şey yapmadım' diye hayıflanıyorum. Ben de öldükten sonra 'bütün organlarımı bağışlayacağımı' taahhüt ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sanatçı Erkoç, piyanosu ve flütüyle izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Erkoç, flütünü annesinin karaciğeri ile hayata tutunan 8 yaşındaki Onur Öza’ya hediye etti. Erkoç ardından piyano çalarak vatandaşları organ bağışında bulunmaya davet etti. Erkoç programın sonunda ise organ bağışına dikkat çekmek için hazırlanan elle boyama etkinliğine katıldı.

CUMA HUTBESİNİ KONUSU ORGAN NAKLİ

Bursa Müftülüğü’nde vaiz olarak görev yapan İbrahim Sezer de İslam dininin insan hayatına çok değer verdiğini dile getirirken, “İslam dini insan hayatını önem veriyor. Yani İslam dini eşittir insan. Çünkü dinin muhatabı insan.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ORGAN NAKLİ GÜNAH DEĞİL SEVAP

Organ naklinin dinen hiçbir mahsuru bulunmadığına dikkat çeken İbrahim Sezer, şöyle konuştu: “Organ naklinin dinen hiçbir mahsuru yok. Ancak ölen kişinin hayatta iken bir bağışta bulunması veya aksine bir beyanı olmadığı şeklinde yakınlarının rızası ile verilebilir. Dini açıdan hiçbir sakıncası yok.”

Organ naklinin günah değil, aksine sevap olduğunun altını çizen Sezer, verilen organlarla karşıdaki kişinin günah işlemesi halinde dahi, organ bağışı yapan kişiye günah yazılmayacağını söyledi.

Yeryüzündeki ilk kalp ameliyatının Peygamber Efendimize, Hz. Cebrail tarafından yapıldığına değinen İbrahim Sezer, bazı Sahabe Efendilerimizin de Hazreti Muhammed’in kalbinde ki o yara izini gördüklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: