Ünlü Türk Sanatçıların Eserleri Fikret Otyam Sanat Galerisi’nde

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fikret Otyam Sanat Galerisi’nde, uluslararası üne sahip Türk sanatçılarının özgün baskı resimlerinin...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fikret Otyam Sanat Galerisi’nde, uluslararası üne sahip Türk sanatçılarının özgün baskı resimlerinin yer aldığı İMOGA sergisinin açılışını yapan Başkan Mustafa Akaydın, “Bu sergiyi, Antalya’ya sanatsal anlamda çok büyük bir katkı olarak görüyorum” dedi.

Sanatı Antalyalılarla buluşturmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın 5 Ocak’ta hizmete açtığı Fikret Otyam Sanat Galerisi, Fikret-Filiz Otyam’ın “Selam Sana Antalya” sergisinin ardından Türkiye çapında önemli bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi’nin (İMOGA) dünyaca isim yapmış Türk sanatçıların eserlerinden oluşan “Baskı Resim Koleksiyonu Sergisi”, Fikret Otyam Sanat Galerisi’nde Antalyalılarla buluşuyor. Sergi açılışını, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye’nin, özgün baskı alanında ilk atölyesini kuran ve uluslararası alanda ün yapmış sanatçı Süleyman Saim Tekcan ve öğrencileri birlikte gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Açılışta konuşan Başkan Akaydın, Fikret Otyam Sanat Galerisi’nde sergiyi açmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Başkan Akaydın, “Süleyman Saim Tekcan hocamıza teşekkür ediyorum. Bu serginin, Antalya’ya sanatsal anlamda çok büyük bir katkısı olacağını düşünüyorum. Hocamız İstanbul Çamlıca’da uluslararası alanda üne ulaşmış zengin bir müzeye sahip. İnşallah bu müzeyi de ziyaret etmek istiyorum. Umarım Antalya’ya sanatsal anlamda olan katkıları devam eder” diye konuştu.

Başkan Akaydın davetlilere Sanatçı Fikret Otyam’ın sağlık durumu hakkında da kısa bir bilgi vererek, “Geçtiğimiz hafta Sayın Genel Başkanımızla kendisini ziyaret ettik. Sayın Otyam gayet sağlıklı ve neşeli” dedi. Başkan Akaydın kurdele kesiminden önce Süleyman Saim Tekcan’a çiçek sundu

Türkiye’de birçok üniversitede özgün baskı atölyesi kurulmasına öncülük eden Süleyman Saim Tekcan ise sanatın önemine değinerek, Fikret Otyam Sanat Galerisi’nin Antalya’ya kazandırılmasındaki çalışmalarından dolayı Başkan Akaydın’a, teşekkür etti. Tekcan şunları söyledi: “Bu ülke galerileri ve müzeleri olmadan Rönesans’ı gerçekleştiremez. Ortaçağ karanlığından, Avrupa’yı, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raffaello gibi ünlü sanatçılar kurtardı.” Sergide eserleri bulunan sanatçıların uluslararası üne sahip kişiler olduğunu ifade eden Tekcan, “Bundan sonraki süreçte de Antalya’da birçok eseri sergilemeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin ilk çağdaş özgün resim baskı müzesi olan İMOGA’nın sergisinde Avni Abraş, Burhan Doğançay, Turhan Selçuk,Yusuf Ziya Aygen, Zühdi Müridoğlu, Semih Balcıoğlu, Mehmet Pesen, Gülsüm Karamustafa, Mustafa Pilevneli gibi 26 sanatçının 51 eseri yer alıyor. 30 Mart’a kadar açık olacak, İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi Baskı Resim Koleksiyonu Sergisi’ni Antalyalılar ücretsiz ziyaret edebilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: