Ünlülerin Kadınlar Günü mesajları beğeni rekoru kırıyor

Twitter'da trend topic listesinin ilk sırasında Kadınlar Günü mesajları yer aldı. Ünlü isimler de kişisel sosyal medya hesaplarından Kadınlar Günü mesajı vermeyi ihmal etmedi. İşte ünlü isimlerin 8 Mart Kadınlar Günü mesajları!

ABD'de emeklerine sahip çıkmak isteyen dokuma işçisi kadınların diri diri yakılması sebebiyle "kadınlar günü" ilan edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, ünlü isimlerin de gündeminde yer alıyor! Ünlü isimle, tüm dünyada 102. kez kutlanan Kadınlar Günü mesajlarını sosyal medya hesaplarından paylaştılar. Oyunculardan ünlü mankenlere, şarkıcılardan sunuculara kamuya mal olmuş pek çok ismin Dünya Kadınlar Günü mesajlarına beğeni ve yorum yağdı. İşte ünlü isimlerin Kadınlar Günü mesajları!

NUIRGÜL YEŞİLÇAY: "Bu yıl şubat ayında 23 kadın öldürülmüş nerdeyse hergüne 1 kadın,ve hergün pekçok kadın, fiziksel taciz dışında sözle tacize maruz kalıyor! Sadece erkeklerin sözhakkı olduğu bi yerde bizde varız diyebileceğimiz yegane gün.", GÜLBEN ERGEN: "Kadına verilen değer evlada verilen değerdir... Bir nesil değerler üzerine kurulur. Sevilen sever...Canı yakılan, can yakar.", NİLGÜN BELGÜN: "1930'larda istanbulda kadınlar Dünya kadınlar günümüz kutlu olsun Bütün emekçi kadınlarımızı kutluyorum ve kadınların daha saygın olduğu şiddetten tacizden uzak olduğu günler diliyorum.", SİBEL CAN: "Şuna inanmak lazımdır ki,Dünya yüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir.",CEYDA DÜVENCİ: "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz... Dertsiz, tasasız, şiddetsiz, kaygısız her gün kutlamak dileği ile." DEMET AKALIN: "Tüm emekçi kadınların başta annnelerin 8 Mart'ı kutlu olsun."

KADINLAR GÜNÜ NEDİR?

Tüm dünyada her yıl 8 Mart'ta kutlanan "Kadınlar Günü" Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. Kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılan bugün Türkiye'de ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlanmıştır.

KADINLAR GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Dünyada ilk kez 1914 yılında kutlanmaya başlayan Kadın Günü şöyle ortaya çıktı; 8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. Ülkeyi ayağa kaldıran işçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.

SOSYAL MEDYADA EN ÇOK BEĞENİ ALAN KADINLAR GÜNÜ MESAJLARI

"Kadın; Annedir, Eş'tir, Dosttur. Kısaca Kadınlar İnsanlığın Temelidir. Bir gününüz değil, her gününüz kutlu olsun.", "Cehaletin tek korkusu kadınlardır çünkü kadın öğrenirse çocuklarına da öğretir.", "Kadınlar insandır, biz insanoğlu.", "Zira Kadın; dudaklarıyla sevgili, elleriyle enne, sözleriyle sost, bakışlarıyla çocuktur.", "Dünyanın yükünü omuzlarında taşıyan kadınlarımıza saygıyla!", "Ve bir ses yükseldi Veda Hutbesinden..''Kadınlar sizlere allahın emanetidir'', "Bizim topraklarda önce kadınlar uyanır, sonra güneş doğar; Çünkü güneşi kadınlar doğurur.", "Dünyanın yarısını kadınlar oluşturur, diğer yarısını da kadınlar yetiştirir."