Ünsal Mahallesi’nde Çalışmalar Devam Ediyor

Kepez Belediyesi yol açma, tapu tahsisi ve kat artışı sonrası imar planına uygun şehirleşmenin başladığı...

Kepez Belediyesi yol açma, tapu tahsisi ve kat artışı sonrası imar planına uygun şehirleşmenin başladığı Ünsal Mahallesi’nde parke kaldırım çalışması başlattı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 5150 Sokak ile 75. Yıl Caddesi arasında yeni açılan 1 kilometre uzunluğunda, 35 metre genişliğindeki yolun çevresi ile daha önce sıcak asfaltla kapladığı 10 sokakta parke kaldırım çalışması başlattı. Bölgedeki sokaklara yaklaşık 15 bin metrekare parke taşı döşeneceği, kaldırımlara görme engelli vatandaşlar için kabartma takip taşları, tekerlekli sandalye ve bebek arabalarının geçişine uygun rampalar konulduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de mülkiyet ve imar problemlerini çözmeleri ve yeni yollar açmaları sonucu, imara uygun yapılaşmanın başladığı mahallenin asfalt, park, kaldırım ihtiyacını da plan ve program içerisinde karşıladıklarını söyledi. Mahallenin cadde ve ara sokaklarını sıcak asfaltla kapladıklarını belirten Başkan Tütüncü, parke kaldırım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bölgede DSİ su kanalının ayırdığı iki komşu mahalle olan Ünsal ve Santral’de yaşayanlara köprü müjdesini veren Başkan Tütüncü, kanal üzerine inşa edecekleri köprü ile iki mahalleyi birbirine bağlayacaklarını kaydetti. Yapım ihalesi süreci tamamlanan köprünün inşasına önümüzdeki günlerde başlanılacağını kaydeden Başkan Hakan Tütüncü, “Köprü çalışması bölge için önemli bir hizmettir” dedi.

Başkan Tütüncü döneminde mahallede resmi faaliyet raporuna göre; 14 bin 840 metre yeni yol, 6 bin 770 metre sathi kaplama asfalt, 8 bin 504 metre sıcak asfalt, yeni bir park, bir park tadilatı ve semt pazarı çalışması gerçekleştirildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: