Unutulan çantalardan kedi ve köpek çıktı

İSTANBUL (İHA) - Atatürk Havalimanı'nın bagaj bandında unutulan çantalardan kedi ve köpek çıktı. Gümrük tarafından alınan 2 adet Pekines cinsi köpek ile 2 İran kedisi, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği yetkililerine teslim edildi.

Dün akşam THY'nin Simperefol'den gelen uçağının bagajlarının bulunduğu bantta 3 adet sahipsiz çanta bulundu. Çantaları inceleyen Gümrük Muhafaza ve Muayene ekipleri, 2 adet Pekines cinsi köpek ile 2 İran kedisiyle karşılaştı. 3 çanta içerisinde karton ve plastik kutular içinde uyuşturulmuş bir şekilde bulunan kedi ve köpeklerin ilk kontrollerinde sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Hayvanların bulunmasından sonra Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği'ne (DOHAYKO) haber veren gümrük muhafaza yetkilileri, kedi ve köpekleri tutanak karşılığında derneğe teslim etti.

Hayvanların sağlığı hakkında gazetecilere bilgi veren Veteriner Hekim Hüseyin Güven, kedi ve köpeklerin henüz 40-45 günlük yavru olduklarını belirterek "Hayvanlara yolculuk esnasında uyumaları için şurup verilmiş. Bu tarz kedi ve köpeklerin annelerinden ayrılması çok riskli. Hemen hastalık kapabiliyorlar. Hasta olma riskleri çok fazla" dedi.

Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sema Mandev ise hayvanların dernek tarafından koruma altına alınacağı söyledi. Hayvanların tedavilerinin tamamlanmasının ardından sahiplendirme çalışmalarının yapılacağını söyleyen Sema Mandev, şöyle konuştu: "Sahiplendirme çalışmaları hayvanların sağlığı açısından çok yararlı oluyor. Sahiplendirme çalışmalarında öncelikli kriterimiz başvuru yapanların daha önce hayvan beslemiş olması ve İstanbul'da ikamet ediyor olmasıdır."
Yetkililer, son dönemde yurda kaçak yollardan kedi ve köpek getirme vakalarında artış olduğunu ve çoğunun gümrükteki kontrollerde yakalandığını bildirdi.

Reklam
Reklam