Ünüvar, Sağlık Çalışanlarıyla Iftarda Buluştu

AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Sağlık Çalışanlarına Şiddet Araştırma Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, sağlık çalışanlarına fedakarca çalışmalarına rağmen son

AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Sağlık Çalışanlarına Şiddet Araştırma Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, sağlık çalışanlarına fedakarca çalışmalarına rağmen son zamanlarda sözlü ve fiili saldırıların arttığına dikkati çekerek, sağlık çalışanlarının mutlu, huzurlu ve daha müreffeh şekilde çalışmalarına imkan sağlayacak, şiddeti tamamen ortadan kaldıracak düzenlemelerin yapılması için çalıştıklarını söyledi.

Milletvekili Ünüvar, Kozan ilçesinde, Devlet Hastanesi personelince, Yaverin Konağı Restorant da düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Reklam
Reklam

Ünüvar, hükümet olarak sağlıkta son 10 yılda yapılan dönüşüm çalışmalarından yüz akıyla çıktıklarını, yaşanan olumlu gelişmelerin altında bakan ve müsteşarlar kadar doktoru, ebesi, hemşiresiyle tüm sağlık çalışanlarının büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Sağlık çalışanlarının son zamanlarda can sıkıcı ve üzücü, sözlü veya fiili şiddet hadiseleriyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Ünüvar, şöyle devam etti:

"Amacımız, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin tamamen ortadan kaldırılması. Bunun için Sağlık Bakanlığımıza destek olmak ve onlarla beraber çalışarak fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımızın o şiddet hadiseleri karşı karşıya kalmasını önlemek. Bu amaçla yine, Kozan, Ceyhan, Adana ve başka noktalarda sağlık çalışanları ile görüşeceğiz. Bu konu ile ilgili, kanaatleriniz varsa yani o fiili ve sözlü saldırıların, şiddetin sebepleri veya önlenebilmesi ile ilgili değerli önerilerinizi, katkılarını bizlere iletebilirsiniz. Bizler sizlerden gelen önerileri emir telakki ederiz. Çünkü sizler gerçekten bizim övünç kaynağımızsınız.

Reklam
Reklam

Komisyon çalışmaya başladı. Yakında raporlamaya başlayacak. Sizlerin daha huzurla, daha mutlu ve daha müreffeh şekilde hizmet verebilmenizi sağlamamız gerekiyor. Sizlerin bir takım başla sıkıntıları olduğunuzu da biliyoruz. Onların çözümü içinde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Biz biliyoruz ki; sağlık çalışanının memnuniyeti vatandaşın memnuniyetidir. Vatandaşın memnuniyetini artırmak adına sağlık çalışanının memnuniyetini de artırmamız gerekiyor."

Ünüvar, vatandaşların sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin de giderek arttığına dikkati çekerek, "2003 yılının başında, vatandaşların sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 39'du. Bugün, sağlık çalışanlarının da gayreti ile vatandaşların sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 76'ya çıkmış durumdadır. Bunun için sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor, şükranlarımı bildiriyorum" dedi.

Etkinlik sonunda, Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Sefa Yapıcı ve Başhemşire Ayşegül Arık tarafından sağlık alanında yaptığı çalışmalar ve Kozan Devlet Hastanesi'ne katkıları sebebiyle Milletvekili Ünüvar'a çiçek verildi.

Reklam
Reklam

Etkinliğe Kaymakam İzzettin Sevgili, İlçe Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, Memur Sen Adana İl Başkanı Muhammet Erdoğan, Hastane Müdürü Çağlar Çoban, bazı belediye meclis üyeleri ile sağlık çalışanları katıldı.

Muhabir: Volkan Varan / Aykut Ünlüpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: