Ünüvar 'siyaset Akademisi'ne Konuk Oldu

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Türkiye'de artık vatandaşın hakkını arayabildiğini, yanlış yapan her kim...

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Türkiye'de artık vatandaşın hakkını arayabildiğini, yanlış yapan her kim olursa olsun adalet önünde hesap verdiğini söyledi.

AK Parti Kozan İlçe Başkanlığı Koordinatörlüğü'nde düzenlenen; 'Siyaset Akademisi'nin son konuğu Necdet Ünüvar oldu. Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Necdet Ünüvar, siyaseti tıp dili ile yorumladı. Mesleğinin doktorluk olması nedeniyle her şeye tedavi yöntemleri ile baktığını ifade eden Ünüvar, "Tedavide uygulanan sıralamanın aynısının siyaset içinde geçerli olduğunu vurguladı. Ünüvar, "Önce bir konu üzerinde teşhis konular ardından tedavi yöntemleri yapılır ve en son ise ara ara kontroller yapılır. İyi bir siyasetçi de bu sıralamayı takip edebilen siyasetçidir" dedi.

Reklam
Reklam

Siyasetin artık en saydam halinin yaşandığını kaydeden Ünüvar, "Vatandaş hakkını arayabiliyor yanlış yapan her kim olursa olsun hesabını adalet önünde veriyor" ifadesini kullandı. 'Hekim Bürokrat ve Siyasetçi Gözü İle Yönetim' konu başlığında da sunum yapan Ünüvar, 2002 öncesi yoksul insanların sağlık hizmetinden yeterince faydalanamadığına dikkat çekerek, AK Parti Hükümeti'nin iktidara gelmesiyle sağlık alanında birçok yeniliğe imza atıldığı yorumunda bulundu.

Ünüvar, "Sizlerde her zaman klasik yöntemlerden ziyade eğitime ve öğrenime sürekli açık olmalısınız ve hayatta birtakım başarılara imza attığınız göreceksiniz. Eğitimde insan, aşama aşama ilerlemeli. Örneğin; bir doktor hastasını muayene etmeden önce; 'muayene-tetkik-teşhis-tedavi-takip ve kontrol sistemi' üzerinden hareket eder. O yüzden bizlerde çalışmalarımızda sistemli olmalıyız. Eğitim ve çalışma hayatımızda pratikler yapalım. Hatalarımızdan dersler çıkarmalıyız" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: