Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen 1. girişimcilik seminerlerinde öğrencilere hitap etti.Belediye Başkanlığı dönemi ile geçmişteki tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Ünver, öğrencilerden her türlü yeniliğe açık olarak,büyük düşünme ve bunların uygulanabilirliği ve sürdürülebilir olmasının girişimciliğin en önemli çıkış noktalarını oluşturduğunu söyledi.
Nevşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi toplantı salonunda düzenlenen 1. girişimcilik seminerlerine katılan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, belediye başkanlığı döneminde yapılan çalışmalara girişimcilik ruhu içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini vurgularken, Nevşehir'in bir CEO'su olarak bakmaya özel bir önem verdiklerini anlattı.
1580 sayılı Belediye Kanunu kapsamında Belediye Meclislerinin aldığı kararların ancak Vali onayı ile hayata geçirildiğini ifade eden Ünver, demokratik temellere uymayan bu uygulamadan yeni çıkartılan 5393 sayılı Belediye Kanunu ile vazgeçildiğini belirterek "Belediye Meclisleri halkın hür idaresi ile seçtiği insanlardan oluşuyor.Bu nasıl bir anlayış ve bakış açısıdır ki halkın seçtiği insanlar tarafından alınan kararlar,hükümet tarafından atama ile görev yapan bir kişinin onayını gerektiriyor.Bu gerçekte milli idareye bir darbedir.Ama çok şükür 1580 sayılı yasada belirtilen bu temel yanlıştan,5393 sayılı yasa ile dönüldü"dedi.
Öteden beri kurumsallaşan kurumlar olarak gördüğü belediyelerin mutlak surette AR-GE bölümlerinin oluşturmasından yana olduğunu anlatan Ünver "Belediye başkanlığına seçildikten sonra ,kentimizin ufkunu genişletecek bilimsel alanda hizmet ağını daha etkin hale getireceğine yürekten inandığım Stratejik gelişmelere ışık tutacak AR-GE birimini kurdum.Halbuki yasada böyle bir birim oluşturulamazmış.Ama sonra bunlarda aşıldı ve artık ülkemizde belediyelerin de aralarında bulunduğu bir çok özel ve kamu kurumunun AR-GE leri oluşturuldu.Bu arkadaşlarımız sürekli proje üretiyorlar.Bu kapsamda Nevşehir Belediyesi olarak arkadaşlarımızın ürettiği proje ile yüzde 75'i AB'nin ilgili fonlarından karşılanan Atık Su Arıtma Tesisini hizmete kazandırdık."dedi.
Geçmişte Nevşehir'in girişimci ruhu ile donatılı insanlarının Anadolu'nun ilk özel bankasını Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün imzası ile Nevşehir'de kurduklarını vurgulayan Ünver, kuruluşa ilişkin belgeyi öğrencilere gösterdi.
Gençlere girişimcilik alanında da bir dizi önerilerde bulunan Ünver, girişimcilik ruhu içerisinde olan gençlerin düşüncelerinin büyüklüğü,uygulanabilirliği ve sürdürülebilirliğinin temelde en önemli noktaları oluşturduğunu aktardı.
Ünver, bireysel olarak farklılığı ortaya koyabilmenin de bakış şeklinin de önem taşıdığını ifade ederek,bu yönde hakkı gözetme,ahlak ve hukukun en vazgeçilmez belirleyiciler olarak ele alınmasının girişimciliğin gerek başlangıcında ve gerekse daha sonraki aşamalarda başarının birer anahtarı olduğunu belirtti.
Yaklaşık 1.5 saat süren konferansın ardından Nevşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Ünver'e teşekkür plaketi sundu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz