Ünye Belediye Başkanı Arpacıoğlu:

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoglu, Ünye'nin içme suyunun yapılan tahlillerle temiz çıktığını belirtti.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoglu, Ünye'nin içme suyunun yapılan tahlillerle temiz çıktığını belirtti.

Arpacıoğlu, Ünye Belediyesi olarak insan sağlığının birinci öncelikleri olduğunu ve ilçenin içme suyunun sürekli ve düzenli olarak kontrollerinin yapıldığını bildirdi.

Ünye'nin şu an içme suyunun karşılandığı Cüri Irmağı, Cevizdere üzerinde bulunan su kuyularında düzenli numuneler alınarak analizler yapıldığını belirten Arpacıoğlu, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından yapılan tüm deneyler, tahliller ve analizler sonucunda içme suyumuzun uygun ve temiz olduğu ortaya çıkıyor. Son zamanlarda yaşanan damacana su ile ilgili açıklamaların ardından Ünye'mizin suyunun ne kadar temiz olduğunu ve bu hassasiyeti her zaman koruduğumuzu bir kez daha paylaşmak istedim. Yapılan tahlillerin sonuçlarıyla ilgili, kurum ve kuruluşlar bilgilendirilmektedir. Ünye'nin içme suyu yapılan tahlillerle temiz çıktı. Aynı zamanda içme sularımız dışında atık sularımızın da temiz su haline getirilmesi devam etmektedir."

Reklam
Reklam

Arpacıoğlu, Ünye'nin 50 yıllık içme suyunu ihtiyacını karşılayacak olan Yeşilkent Beldesi'nden 37 kilometreden getirilen 50 milyon lira bedelli içme suyu projesinin de devam ettiğini sözlerine ekledi.

Projede, 2 depo, 1 adet arıtma, bir de Yeşilkent'in içinde bulunan regülatör inşaat alanının mevcut olduğu öğrenildi.

Muhabir: Hacer Coşkun

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: