Ünye Belediyesi'nin 15. Kültür Yayını Çıktı

Ordu Ünye Belediyesi'nin 15. kültür yayını olan 'Anılardan Taşan Yıllar' adlı kitabın yazarı emekli öğretmen...

Ordu Ünye Belediyesi'nin 15. kültür yayını olan 'Anılardan Taşan Yıllar' adlı kitabın yazarı emekli öğretmen araştırmacı yazar İrfan Işık, kitabını imzalayarak Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu’na hediye etti.

Ziyarette konuşan emekli öğretmen İrfan Işık, 2007 yılında Çakırtepe’ye Ünye sevdalılarının bir pide gününe davet edildiğini hatırlatarak, "Orada birkaç hatıramı anlattım. 2. Dünya Savaşı'nda yaşadığım bir iki hatıramı aktardım. Orada kitabın ön sözünde de bahsettiğim gibi entelektüeller, kendi dallarında uzmanlaşmış genç bilim adamları, gazeteciler ve yazarlar vardı. En yaşlıları da bendim. Gözleri büyüdü ben hatıralarımı anlatırken. Ünye böyle sıkıntılar yaşadı mı diye. O zaman benim önüm açıldı. Hem şimdiki jenerasyona benden sonraki jenerasyona hem de daha sonraki yıllarda gelecek jenerasyona Cumhuriyet'le 1950 yılında çok partili demokrasiye geçişimiz gibi enteresan olayları, Ünye’nin yaşadığı sıkıntıları, geçirdiğimiz ilerleme aşamalarını 5 yıl boyunca sürekli bir makale halinde yazdım. Ünye’nin suyundan Ünye’nin yoluna, Ünye’nin evlerinden Ünye’nin adamlarına her şeyi yazdım. Gördüm ki o kadar büyük bir ilgi, o kadar büyük hasretle okuyormuşlar ki telefonlarla yazılarımın altına yaptıkları eleştiriler ve yorumlarla beni hayli yüceltiler. Burada bu kitabın oluşmasında yardımcı olan başta size Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu olmak üzere Ali Öztürk'e ve bu kitabı yazmaya teşvik eden Yaşar Karaduman’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

"ONDAN ALDIĞIMIZ TECRÜBELERLE BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK"

Ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, “Bugün Ünye Belediyesi olarak birçok ana faaliyetlerimiz dışında zaman zaman Ünyemizde kalıcı eserlere vesile olacak yerel tarih grubunun çok değerli çalışmaları ve buna bağlı diğer çalışmalarda da Ünyemizin tarihini bizden sonralara taşımakta kendimizi hep sorumlu addettik. Bu konuda bugüne kadar birçok kültür yayınları, kültür eserleri çalışmalarına katkı sağlamaya bizzat gayret ettik. Bunu yaparken Ünyemizin dünü, bugünü ve geleceği ile ilgili Ünyemizde yaşananlar ve gelecekle ilgili çalışmalara ışık tutması adına geçmişi geleceğimize aktarmak adına çok önemli faaliyetlerde bulunan insanlarla beraber olduk. Tarihi çınar denilen bu değerlerimize sahip çıkma arzusunda olduk. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan başta yerel tarih grubumuz ve yerel tarih grubu üyelerinden Ahmet Kabayel, Ahmet Derya Varilci ve onların aynı grup içerisinde yer alan arkadaşlarımızla beraber başarılı çalışmalara yine hep beraber imza attık. Özellikle son dönemde bu çalışmalardan bir tanesi olan bir eserin ortaya çıkarılması adına da yerel tarih grubunun yanında basın mensubu arkadaşım Ali Öztürk’ün çok büyük teşvikleriyle bir tarihi çınar olarak benzetme yapacağım. Saygıdeğer hocam İrfan Işık bu manada Ünye ile ilgili birçok değerlendirmeler, çalışmaları olduğunu biliyorduk. Gerçekten Ünyemizin dünü ile ilgili kendisinin bir eğitimci olması hasebiyle Ünye’ye bugün hizmet eden birçok hizmetkârların öğretmenliğini yapmıştır. Bundan sonra da bu başarılı çalışmalarına devam etmelerini diliyor, uzun ömürler, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaları ardından emekli öğretmen araştırmacı yazar İrfan Işık kitabını imzalayarak Başkan Arpacıoğlu’na hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: