Ünye Madeni Eşya Odası'ndan Girişimcilik Kursu

ORDU - Ünye Madeni Eşya Esnaf, Sanatkarlar Odası'nın KOSGEB işbirliğiyle başlattığı Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nun 2. dönemi başladı.

Ünye Madeni Eşya Esnaf, Sanatkarlar Odası'nın KOSGEB işbirliğiyle başlattığı Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nun 2. dönemi başladı. Ünye Madeni Eşya Esnaf, Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özkan, KOSGEB işbirliğiyle düzenledikleri Uygulamalı Girişimcilik Kursu'yla hedeflerinin ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması olduğunu söyledi. Ünye Sanayi Sitesi'nde Odaya ait binada Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nun 2. dönemini başlattıklarını belirten Özkan, işsizliğe ve mesleksizliğe çareler bulmaya çalıştıklarını vurgulayarak şunları kaydetti: "Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, İş Geliştirme Merkezleri’nin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, istihdamın artırılması yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesidir. Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifika alarak yeni iş fikirlerini hayata geçirmek için KOSGEB’den destek almaya hak kazanacak. Ünye'de istihdam imkanı oluşturmak ve kendi işini kurmak ya da mevcut işini büyütmek isteyen girişimcilere imkan sağlamak amacıyla böyle bir çalışmayı başlattık ve 2. grup olmasına rağmen büyük ölçüde kalıtım oldu." Özkan, Girişimcilik Kursu’nu bitirerek sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin 30 bin lira hibe, 70 bin lira sıfır faizli 2 yıl sonra ödemeli kredi almaya hak kazanacaklarını belirtti. Ali Özkan, talep olması durumunda 3. kursu da Temmuz-Ağustos döneminde açmayı planladıklarını sözlerine ekledi. Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Uzmanı Senay Tümkaya’nın verdiği kursta, 30 kursiyer 70 saatlik eğitimi tamamlayacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz