Ünye Milli Eğitim Müdürü Erdem:

Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, öğrenci kayıt ve nakillerinin e-okul sistemiyle internet üzerinden yapılabildiğini söyledi.

Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, öğrenci kayıt ve nakillerinin e-okul sistemiyle internet üzerinden yapılabildiğini söyledi.

Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan e-okul sistemiyle internet üzerinden kayıtların yapılıp takibinin yapılabildiğini belirtti.

Birinci sınıfa kayıt olacak öğrencilerin velilerinin, okula gitmelerine veya herhangi bir yerden evrak tedarik etmelerine gerek kalmadan e-okul sisteminden ikamet ettiği adrese göre kayıt yapabileceklerini ifade eden Erdem, "Okullarımızın kontenjanlarına göre kayıt bölgeleri belirleniyor ve sisteme atılıyor. e-okul sistemiyle biz de o bölgede birinci sınıfa gidecek kaç öğrenci olduğunu biliyoruz. Velilerimiz de veli bilgilendirme modülünden bakarak takibini yapabiliyor" dedi.

Reklam
Reklam

Yeni eğitim öğretim sistemi olan 4+4+4 eğitim sisteminin bu yıl uygulanmaya başlandığını hatırlatan Erdem, "Ünye olarak biz de hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Yeni eğitim sisteminde okullarımızın bir kısmını ayırdık, bir kısmında ise fiziki şartların tam olarak sağlanamamış olmasından dolayı mevcut durum geçici olarak devam etmekte. Bazı okullarda ise bu değişikliği kademeli olarak hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Erdem, Ünye'de yeni eğitim öğretim dönemi hazırlıkları sürerken, devam eden eğitim yatırımlarına ilişkin olarak da şu bilgiyi verdi:

"Ünye'de okul inşaatlarımız var devam ediyor. Hayırsever Arif Midilli tarafından Ünye Endüstri Meslek Lisesi'ne bir atölye yaptırılıyor. Yine çevre bölgelerde de okullarımızda inşaatlar devam ediyor, bu inşaatları 17 Eylül'e yetiştireceğiz. Ünye Lisesi Spor salonu ile ilgili eksiklikler var, onların da bakımı yapılacak. İlçemize biri Bayramca'ya, Gölevi Mahallesine olmak üzere 2 anaokulu yapılarak, bu yıl eğitim öğretime açılacak."

Muhabir: Hacer Coşkun

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz