Ünye Müftüsü Yığman: İslam kardeşliği ipine sımsıkı sarılalım

Ünye Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum programı düzenlendi. Ünye Müftüsü Aydın Yığman, "İslam kardeşliği ipine sımsıkı...

Ünye Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum programı düzenlendi. Ünye Müftüsü Aydın Yığman, "İslam kardeşliği ipine sımsıkı sarılalım. Bir ve beraber olalım. Dünyada bütün insanların birbirlerini sevmelerinden başka Allah nezdinde büyük olan bir şey olabilir mi?" diye konuştu.

Halil Efendi Sosyal Tesisleri’de yapılan programa Diyanet İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Müftüsü Aydın Yığman, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Ünye Belediye Başkan Vekili İsmail Sarı, çok sayıda din görevlileri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

"EFENDİMİZİN EMRİNE UYUP BİR OLALIM"

Programın açılış konuşması yapan Ünye Müftüsü Aydın Yığman, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Müftü Yığman, “İslam kardeşliği ipine sımsıkı sarılalım. Bir ve beraber olalım. Dünyada bütün insanların birbirlerini sevmelerinden başka Allah nezdinde büyük olan bir şey olabilir mi? Ne oluyor bize de birbirimizin peşinde oluyoruz. Allah’ımız bir, peygamberimiz bir, vatanımız bir, bayrağımız bir, kitabımız bir bir bir. O zaman bu husumet ne, bu kavga, bu düşmanlık niye. Bakın sevgili peygamberimiz bunu bize emrediyor işte hadisi şerifte. "İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe gerçekten iman etmiş olamazsınız" gelin artık Kur’an’ın emirlerine, Efendimizin hadislerine kulaklarımızı tıkamayalım. Efendimize şu salondaki bütün kardeşlerimizin Salat’ü Selamlarımızı iletelim." diye konuştu.

"KUR’AN-I KERİM MEZAR BAŞINDA OKUNMAK İÇİN GELMEDİ"

Diyanet İşleri Genel Müdürü Profesör Doktor Ali Erbaş ise "Günümüzde Kur’an-ı Kerim’i mezar başlarında okuyup ölenlerimizin ruhlarına bağışlıyoruz. Güzel bir adet, ama bizler Kur’an’ı Kerim’in mezar başında okunması için inmediğini bilmeliyiz. Bizler onu orada okurken okuduklarımızı da anlayıp, hayatımızda uygulamamız şarttır. Hesaba çekilmeden, kendimizi hesaba çekmeliyiz. Yine Efendimiz sünnetimle Kur’an’a sımsıkı sarılıp, onunla hayatımızı devam ettirmemizi istiyor." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Erbaş, çocuk eğitimine de değinerek çocuk eğitimin aileden başladığını söyledi. Doktor Erbaş, "Lokman Suresi’nin ikinci sayfası çocuk eğitiminden bahseder. Çocukların o kadar alıngan ve hassas olduğunu belirterek, Lokman Aleyhisselam’ın çocuklarına yavrucuğum şeklinde sıcacık kelimeler kullanmasını bizlere örnek gösterir." dedi.

"ZAMANIN HASTALIKLARI ARTTI"

Zamanın hastalıklarından olan kibir, gurur, israf, alay, dalga geçme gibi tasvip edilmeyen konulara da değinen Erbaş, "İnsanlara karşı sıcak davranmalıyız. Kimse ile dalga geçmemeliyiz. Kibirli gururlu olupta başkalarını kendinizden aşağıda görme moduna girmeyiniz. Kur’ân-ı Kerim’de ne kadar emir varsa bunların hepsi insanlar tarafından yapılması gereken emirlerdir değil mi? Günümüzün hastalıkları ile ilgili yüzlerce ayet ve hadisler var. Ne olur hep yüzüne okuduğumuz kitabımızı bir de açıp mealini okuyalım. Onu anlamaya çalışalım. Yüce yaratanımızın bize neleri yasak edip, neleri yapmamızı istediğini ne olur anlamaya çalışalım. Bizler bu Dünya’ya bir daha gelmeyeceğiz. Orada ebedi bir hayat var. Dolayısıyla burada ne amel işledi isek orada da onunla haşrolunacağız." değerlendirmesini yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: