Ünye Müftüsü Yığman: "Yardım Verdiğiniz Kişinin Kaymakamlık Izinli Olup Olmadığını Kontrol Edin"

Ünye Müftüsü Aydın Yığman, "Yardım verdiğiniz kişinin Kaymakamlık izinli olup olmadığını kontrol edin" dedi.

Ünye Müftüsü Aydın Yığman, "Yardım verdiğiniz kişinin Kaymakamlık izinli olup olmadığını kontrol edin" dedi.

Yığman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayı içinde toplanan yardım miktarlarının arttığını, toplanan yardımların Kaymakamlık izniyle toplanıp toplanmadığına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

İzinsiz yardım toplamanın suç olduğunu belirten Yığman, şu ifadelerde bulundu:

'Biz Diyanet Vakfı olarak kanunların bize verdiği yetkiye göre yardım toplama hakkına sahibiz. Bu kapsamda camilerimizde yardım topluyoruz. Kaymakamlıktan da izin alarak zaman zaman yardım topluyoruz. Bizim yaptığımız yardım toplama işleri resmi kanunlara uygun. Bizim dışımızda özellikle esnaflardan para toplayan insanlar var. O insanların izni var mı yok mu bilemiyoruz. Yardım verdiğiniz kişinin Kaymakamlık izinli olup olmadığını kontrol edin. Kaymakamlık izni olmadan yardım toplayanlar da olabiliyor, vatandaşlarımız buna dikkat etmelidir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Hacer Coşkun

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: