Ünye Ticaret Borsası Başkanı Atik:-"Ünye, Organize Sanayi Bölgesi'ni kurmadıkçaaçıklanan teşvik paketi için hazır olmayacak"

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Osman Atik, "Ünye, Organize Sanayi Bölgesi'ni kurmadıkça açıklanan teşvik paketi için hazır olmayacak" dedi.

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Osman Atik, "Ünye, Organize Sanayi Bölgesi'ni kurmadıkça açıklanan teşvik paketi için hazır olmayacak" dedi.

Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açıklanan yeni teşvik paketi için ilçede yatırım yapılabilecek boş alan olmadığını söyledi.

Yatırımcı için Ünye'de Organize Sanayi Bölgesi'nin oluşturulamamasının önemli bir eksiklik olduğunu belirten Atik, şunları söyledi:

"Ünye, Organize Sanayi Bölgesi'ni kurmadıkça, açıklanan teşvik paketi için hazır olmayacak. Yatırımcı için Ünye'de Organize Sanayi Bölgesi'ni oluşturamadık ve yatırımcıyı yer tahsisi yapabileceği bir yer yok. Biz öncelikli olarak bunu çözmeliyiz. Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapan birçok Ünyeli var. Bunlar oraya niçin gitti- Ünye'de yatırım yeri olmadığı için. Teşvik paketi bölgeyi çok destekliyor, yatırımcı için bulanamayacak bir fırsat. Ancak yatırımcı önce yatırım yapacağı alanlar ister sizden. Bizim teşvik paketinden yararlanabilmemiz için Ünye olarak Organize Sanayi Bölgesi'ni acilen kurmamız gerekiyor."

Reklam
Reklam

Atik, ilçenin sosyal, kültürel, ulaşım, liman bağlantısı açısından cazibe merkezi olduğunu, bunu değerlendirmek için de yatırım yeri tahsisi yapılmasının şart olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz