Ünye'de 66 Aylık Çocukların Okula Başlamasıyla Ilgili Düzenlenen Seminerle Veliler Bilgilendirildi

Ünye'de 2012-2013 eğitim öğretim döneminde uygulanmaya başlanan 4+4+4 sistemiyle okula başlayan 66 aylık çocuklarla ilgili velilere yönelik seminer düzenlendi.

Ünye'de 2012-2013 eğitim öğretim döneminde uygulanmaya başlanan 4+4+4 sistemiyle okula başlayan 66 aylık çocuklarla ilgili velilere yönelik seminer düzenlendi.

Kaledere İlkokulu'nda düzenlenen seminerde, 66 aylık öğrencilerin sorunları ve yapılması gerekenlere ilişkin okulun Rehber Öğretmeni Hidayet Arı tarafından veliler bilgilendirildi.

Çocuğun gelişim dönemlerini iyi bilmek gerektiğini belirten Arı, şunları söyledi:

"Her gelişim döneminin kendisine özgü bir özelliği vardır. Bunun için çocuğumuzu çok iyi tanımamız, ona yardımcı olabilmemiz için onun içinde bulunduğu gelişim dönemleri hakkında da bilgi sahibi olmamız gerekiyor. 6 yaş çocuğu gelişmekte olan bir çocuktur, sürekli büyüme dönemindedir. Kurallara karşı isyan eder, kuralları çok fazla okumamıştır. Anasınıfına giden çocuklarda bu biraz farklılık gösterebilir ama gitmemiş çocuklar için mutlaka bu arayı kapatmamız gerekir. Elimizden geldiğince çocuklarımıza kural koyacağız ama fazla sıkmadan, fazla da gevşek bırakmadan bunu yapmalıyız."

Reklam
Reklam

-Anne-baba yerine öğretmen geçiyor-

6 yaş grubu çocukların okula başlamasıyla birlikte anne ve baba kavramının yerine öğretmen kavramının geçtiğini vurgulayan Arı, "Burada öğretmen, anne-babanın yerine geçiyor. Bireysel oyunlardan ziyade artık çocuğunuz grup oyunlarına katılıyor. 6 yaş çocukları oyun çağında olduğu için uzun süre ders çalışmaktan hoşlanmazlar. Bu konuda hemen çocuğunuza baskı yapmayınız. Çocuklar bu dönemde konuşmayı çok sever, örneğin bir ödev yazdırırken durduk yere hiç alakasız farklı bir soru sorar veya bir şey söyler. Bu yaşlarda normal olan bir davranıştır" dedi.

Seminer bitiminde seminere ilişkin değerlendirme yapan öğrenci velisi Ümmühan Demir, "Çocuğun öğrenme zamanı bu yaşlar. İlk bir iki hafta zorlandık biraz, ama şimdi o da, ben de alıştım. Çocuğumda ilerlemeyi görebiliyorum, kendini geliştirmeye başladı ve öz güveni gelişti" diye konuştu.

Muhabir: Hacer Öztürk

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz