Ünye'de Biber Tuzu Mesaisi

Ünye'de yöresel tatlar arasında olan ve kahvaltılarda tüketilen, kırmızı biber, fındık, ceviz, sarımsak ile baharatların harmanlanmasından oluşan biber tuzunun yapımına

Ünye'de yöresel tatlar arasında olan ve kahvaltılarda tüketilen, kırmızı biber, fındık, ceviz, sarımsak ile baharatların harmanlanmasından oluşan biber tuzunun yapımına başlandı.

Ünye'de aktar işletmeciliği yapan Demet Akkaya, kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirici özeliği ile bilinen biber tuzunun, pazarlarda ve aktarlarda da satıldığını belirterek, biber tuzu yapmak için en uygun ayın ekim olduğunu söyledi.

Akkaya, karışımın, kırmızı biberlerin kurutulduktan sonra kavrulmuş fındık ve cevizin yanı sıra, sarımsak ve değişik baharatlarla karıştırılarak hamur şekline getirilmesiyle oluştuğunu anlattı.

Reklam
Reklam

Genelde kahvaltıda tüketilen biber tuzunun, pancar yemeği, hamsi buğulama ve tost yapımında harç olarak kullanıldığını söyleyen Akkaya, Ünyelilerin biber tuzunu sevdiğini ve bu tada ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Hacer Öztürk / Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz