Ünye'de Din Görevleri Hizmet Içi Eğitimi Tamamladı

Ünye Müftülüğü tarafından düzenlenen Kuran'ı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kurslarını tamamlayan din görevlileri, sertifikalarını aldı.

Ünye Müftülüğü tarafından düzenlenen Kuran'ı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kurslarını tamamlayan din görevlileri, sertifikalarını aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan müftülüklere gönderilen bildirinin ardından, hizmet içi eğitim kurslarına başlayan Ünye Müftülüğü, Kuran'ı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursunu tamamladı.

Ünye Müftüsü Aydın Yığman, müftülük binasında düzenlenen sertifika töreninde, yılın başından bugüne kadar düzenlenen "ezan", "vaaz ve irşat" ile "Kur'an-ı Kerim" kurslarının ardından "Kuran'ı Güzel Okuma" Kursu" düzenlediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Kursun, insanlara güzel Kuran-ı Kerim dinletmek, harflerin okunuşunda yanlış yapılmaması açısından önemli olduğuna değinen Yığman, "Sizler yıllardan beri bu mesleğin içerisinde, mesleğinizi layıkıyla ifa ediyorsunuz. Ama bu başarınızı ne kadar daha yükseltebiliriz, bunun gayesiyle yapılmış bir kurs. Önemli olan kalitemizin yükselmesi ve verimin artırılmasıdır. Zamanla daha iyi seviyeye geleceğiz" dedi.

5 hafta süren kursun sonunda 21 din görevlisi sertifikalarını aldı.

Muhabir: Hacer Coşkun / Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: