Ünye’de Gaziler Günü

Ordu’nun Ünye ilçesinde “19 Eylül Gaziler Günü” düzenlenen törenle kutlandı.Gaziler Günü nedeni ile Cumhuriyet Meydanı’nda...

Ordu’nun Ünye ilçesinde “19 Eylül Gaziler Günü” düzenlenen törenle kutlandı.

Gaziler Günü nedeni ile Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Yarbay M. Metin Dermut, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ünye Şube Başkanı Yalçın Taşçıoğlu, daire amirleri, gaziler, gazi yakınları ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. İstiklal Marşı’nın ardından Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Veda Bayramoğlu ve Ünye Lisesi öğrencisi Yunus Türk şiir okudu.

Reklam
Reklam

Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ünye Şube Başkanı Yalçın Taşçıoğlu yaptı. Taşçıoğlu konuşmasında, “Gaziler, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır” dedi.

“SON GÜNLERDE OLANLAR, MORALİNİZİ BOZMASIN”

Meydanda düzenlenen törenin ardında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ünye şubesi ziyaret edildi. Ziyarette konuşma yapan Kaymakam Mustafa Demir, gazilere “Son günlerde olanlar sakın moralinizi bozmasın” uyarısında bulunarak, “Bir insanın en kıymetli varlığı canıdır. Gazi ve şehitlerimiz de en kıymetli varlıkları olan canlarını, vatanları uğruna gözlerini kırpmadan feda etmeleri her türlü takdirin üzerindedir. Ben bütün şehit ve gazilerimizi sizlerin huzurunda saygıyla anıyorum. Son günlerde olanlar sakın moralinizi bozmasın. Türk milleti ile uğraşmalar yeni değildir. 2 bin yıldır 3 bin yıldır zaman zaman sürekli aynı oyunlar oynanmıştır. Ancak Türk milletine oyun oynayanlar her zaman derslerini aldılar, yine derslerini alacaklar. Bu konuda herhangi bir şüphe veya endişeniz olmasın” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gazi ailelerine Ünye Belediyesi tarafından öğle yemeği verilmesiyle program sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: