Ünye'de karaya ölü yunus vurdu

Ünye'de karaya ölü yunus vurdu.

Ünye'de karaya ölü yunus vurdu.

Ünye İskelesi ile Atatürk Parkı arasında karaya vurmuş yunus gören vatandaşlar, durumu belediye yetkililerine bildirdi.

Ekiplerin incelemesinde yaklaşık 2 metre boyundaki yunusun, başından yaralandığı belirlendi.

Ünye Çevre Gönüllüleri ve Koruma Derneği Başkanı Ogün Sanioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deniz suyu kirliliğinin canlıları, özellikle de yunusları olumsuz yönde etkilediğini ifade etti. Sanioğlu, şunları kaydetti:

"Tuna Nehri'nden gelen balçıklar şehrimizin zemininde çamurumsu tabakası oluşturuyor. Bu durum deniz canlılarının, özellikle yunusların yaşam alanlarını engelliyor. Bu dönemlerde yunus ölümlerinin arttığını öğrendik. Yaşanan olumsuzlukların araştırılıp neticeye varılmasını istiyoruz. Bu bir çevre felaketi sonrası yaşanan durum."

Reklam
Reklam

Bölgede yaşanan yunus ölümlerinin sıklaştığını ifade eden Sanioğlu, "Deniz canlılarının yaşam alanlarını korumak için daha duyarlı olmalıyız" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz