Ünye'de 'kesme Çiçekçilik' Anlatıldı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ordu Üniversitesi ve İl Özel İdaresi’nin birlikte hazırladıkları programla,...

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ordu Üniversitesi ve İl Özel İdaresi’nin birlikte hazırladıkları programla, Ünyeli vatandaşlara ‘kesme çiçekçilik’ konusunda bilgiler aktarıldı.

Programa Vali Yardımcısı Abdullah Demir, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Eyüp Elmas, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yetkin Esen, ÜTSO Başkanı Hasan Şimşek, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yetkin Esen, yapılan çalışmaları anlatmasının ardından, “İnşallah bu toplantı sonunda yöremiz için yeni olan kesme çiçekçiliğinin yaygınlaştırılması ve üreticilerimizin bu sektörde de bir girdi elde etmesi için çalışmalarımız neticeye varır” temennisinde bulundu.

Reklam
Reklam

Daha sonra kürsüye çıkan Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, kesme çiçekçilik konusunda bilgiler verdi. Turan Karadeniz konuşmasında, Ordu’nun kesme çiçekçilik için çok uygun olduğunu söyleyerek, “Kesme çiçekçilik sektörü Antalya yerine keşke Ordu’da gelişseydi. Çünkü burası kesme çiçekçilik için çok ideal. Kesme çiçekçilik Antalya bölgesi dışında Yalova da yapılıyor. Bu yörede yapılan her türlü tarımsal işlemlerin aynısı Ordu ve Giresun’da da oluyor. İsrail bu işi çölde yapıyorsa, bir durup düşünmemiz lazım. Kesme çiçeğin pazarı 51 milyar dolar. Dünyanın birçok yerinde kesme çiçekçilik yetiştiriliyor ancak verimli olmuyor. Ayrıca kesme çiçek ithal etmek isteyen çok sayıda ülke var. Biz bu konuda çok avantajlıyız. Pazar konusunda sıkıntı yok ve 50’ye yakın ülkeye çiçek satıyoruz” dedi.

Kesme çiçekçiliği ile ilgili detaylı bilgiler de veren Prof. Dr. Turan Karadeniz, “Alınan çeliklerin dikilmesinin üzerinden 4 ay sonra hasat zamanı geliyor ve bir çelikten 2-3 yıl hasat yapılıyor. 200 metrekare seranın bir yıllık toplam maliyeti ortalama 3 bin 150 TL. Geliri ise 9 bin TL. Yani 1 seradan yıllık 6 bin TL gelir elde ediliyor. Bu konuştuğumuz 200 metrekare için. Bu ürün fındıktan daha değerli” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: