Ünye’de Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Ünye’de tören düzenlendi. Düzenlenen törende görevlerine yeni başlayacak 7 öğretmen...

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Ünye’de tören düzenlendi. Düzenlenen törende görevlerine yeni başlayacak 7 öğretmen and içti.

Törene Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Ünye İlçe Emniyet Müdür Ömer Akar, daire amirleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ise rahatsızlığı nedeni ile programda yer almadı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan program daha sonra Kültür sitesinde yapılan etkinlikler ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak emekli öğretmenler adına eski Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gür konuşma yaptı. Gür konuşmasında, daha önce öğretmenler için bu tip programlar düzenlediklerini ancak emekli olduktan sonra işlerin tam tersine döndüğünü belirtti. Mehmet Gür ayrıca, öğretmenlerin önemine de değinerek, “Öğretmenlerin adına ne derseniz deyin, her zaman farklı kişilik ve özellikler taşıyan insanlar olmuşlardır. Türkiye’nin dört bir yanında eğitim veren öğretmenlerimiz zaman zaman büyük zorluklarla karşılaşmıştır. Bugün de bu zorluklar vardır. Türkiye’nin birçok yerinde insanların araçla gidemediği yerlerde, yürüme yolu ile gidilen yerlerde öğretmenler vardır. Orada devleti ve bayrağı temsil eden sadece öğretmenlerdir” dedi.

Reklam
Reklam

Program, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verilmesinin ardından görevlerine yeni başlayacak olan öğretmenlerin and içmesi ile devam etti. Eğitimlerine yeni başlayacak olan 7 genç öğretmen, görevlerine sadık kalacaklarına dair yemin etti.

Yemin töreninin ardından ise 24 Kasım öğretmenler günü nedeni ile düzenlenen ‘Öğretmen’ konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program, ödül törenini ardından sahneye çıkan müzik öğretmenlerinin çeşitli türküler seslendirmesi ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz