Ünye’de Sualtı Ve Arama Kurtarma Kursu Açıldı

Ordu'nun Ünye ilçesinde Yunus Emre Deniz Eğitim Merkezi ve İş-Kur iş birliği ile sualtı ve...

Ordu'nun Ünye ilçesinde Yunus Emre Deniz Eğitim Merkezi ve İş-Kur iş birliği ile sualtı ve arama kurtarma kursu açıldı.

Yunus Emre Sürücü Kursu Müdürü Kenan Selim Argan, Karadeniz’de bir ilk olarak ifade ettiği sualtı ve arama kurtarma kursu ile ilgili bilgi verdi. Argan, "Yunus Emre Deniz Eğitim Merkezi olarak deniz turizminin gelişmesini gerçekten istiyoruz. Bunu isterken de tüm kamu ve kurum ve kuruluşlardan yardım bekliyoruz. Bu amaçla Karadeniz’de boğulmaların fazla olması nedeniyle Yunus Emre Deniz Eğitim Merkezi olarak bir proje gerçekleştirdik. Bu projeyi İş-Kur İl Müdürlüğü'ne sunduk. İl Müdürlüğü'nün yapmış olduğu ihale sonucu itibariyle Yunus Emre Deniz Eğitim Merkezimiz 20 kişilik 3 yıldız arama kurtarma uzmanı yetiştirilmesi noktasında bizi yetkilendirdi. Bizler de katılımın fazla olması nedeniyle eleme usulüyle seçmeleri yapmaya başladık." dedi.

Reklam
Reklam

3 AY EĞİTİM SONUNDA MESLEK SAHİBİ OLACAKLAR

Argan, başarı gösteren kursiyerlerin kurstan sonra meslek sahibi olabileceğini söyleyerek, "Başarılı olan 20 arkadaşımızı kurumumuzda eğitime alacağız. Bu eğitimin sonucunda 20 arkadaşımız 3 yıldız bröveye sahip olacak. 3 yıldız bröveye sahip olabilmek için eğitim müfredatımız oldukça uzun. Önce 1 yıldız eğitimi alacağız. 1 yıldızlı eğitimli arkadaşlar 1 hafta teorik eğitim, ardından 5 deniz dalışı sonrasında 20 deniz dalışı yapmak sureti ile 2 yıldız dalıcı kursuna başvuru yapmaya hak kazanacak. Devamında 2 yıldız dalıcı kursuna giren arkadaşlar yine 1 hafta teorik eğitim alacaklar ve ardından 2 yıldızla alakalı deniz eğitimi aldıktan sonra 50 deniz dalışı yapmak suretiyle ve belli bir müddet bekledikten sonra 3 yıldız dalıcı brövesine sahip olmak kaydıyla arama kurtarma konusunda ve ilk yardım konusunda gerekli eğitimi almış bireyler olarak karşımıza çıkacaklardır. Bu arkadaşlarımızın yetiştirilmesi noktasında biz kurum olarak elimizden gelen gayreti tereddütsüz göstereceğiz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İş-Kur Şube Müdürü Recep Özcan'da "Ünye’de Yunus Emre Sürücü Kursu ile birlikte cankurtaran mesleğinde beraber iş birliği halinde kurs açıyoruz. Kursumuz 22 Ekim Pazartesi günü Yunus Emre Eğitim kurumlarında verilecektir. 20 kişilik bir kurs olacak. Yaklaşık 3 ay kadar sürecek. Yetiştirdiğimiz kişiler Ordu’da deniz olması hasebiyle boğulmaların önüne geçilmesi amacıyla böyle bir projeyi gerçekleştirmeye karar aldık. Genel olarak kurslarımızı bu sene 2012 yılında yaklaşık 2 bin 200 kişiye kurs verdik. Bu kurslarımızdan bir tanesi cankurtaran kursu. Amacımız mesleği olmayan bize kayıtlı olan işsizleri meslek sahibi yapmak. İnşallah kazandırdığımız meslekle de birkaç kişiye iş imkanı sağlamış oluruz. Bu düşünce ile Yunus Emre Sürücü Kursu ile beraber yapıyoruz. İnşallah hayırlı olur diyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: