Ünye’de Vergi Haftası Kutlamaları

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Vergi Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada, “Vergi bir devletin olmazsa olmazıdır....

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Vergi Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada, “Vergi bir devletin olmazsa olmazıdır. Devletimiz esnafların vermiş olduğu vergilerle ayakta duruyor, devletimiz onların vermiş olduğu vergilerle alt yapısını yapıyor” dedi.

24. Vergi Haftası kutlama programı çerçevesinde Ünye Vergi Dairesi Müdürlüğü 25-29 Şubat tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması için kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreninin ardından Ünye Vergi Dairesi Müdürü Gökhan Yeneş beraberinde personeli ile birlikte, Ünye İlçe Kaymakamı Mustafa Demir’i makamında ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Ziyarette verginin önemine değinen Kaymakam Demir, “Sizlerin, devletin ayakta durmasını sağlayan en önemli unsuru olan verginin takip edilmesi, onun devlete tekrar teslim edilmesi, emanet edilmesi ciddi bir iştir. Ondan dolayı öncelikle çalışma arkadaşlarınıza, sizlere ve daha da önemlisi kazandığı paradan alın terinden, helal paradan devlete getirip teslim eden mükelleflerinize esnaflarımıza çok teşekkür ediyoruz. Devletimiz onların vermiş olduğu vergilerle ayakta duruyor, devletimiz onların vermiş olduğu vergilerle alt yapısını yapıyor. Devletimiz onların vermiş olduğu vergilerle güvenliğini sağlıyor, adaletini sağlıyor, kamu hizmetlerini devamını sağlıyor. Bundan dolayı öncelikle o esnaflarımıza ticari iş yapan bütün kesimlere vergi veren herkese ücretlilerinize onun takibini yapan sizlere çok teşekkür ediyoruz, başarılarınızın devamını diliyoruz” diye konuştu.

“YÜZDE 70 TAHSİL EDİYORUZ”

Vergi Dairesi Müdürü Gökhan Yeneş ise Ünye’de vergi tahsilâtının yüzde 70 oranda gerçekleştiğini ifade ederek, “Vergi Haftamızın 24.’sünü kutluyoruz. Bu yıl Gelir İdaresi Başkanlığı olarak taşra teşkilatından mükelleflerin vergi uyumlu olmasına uyum sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle gönüllü olarak ve son dönemlerde politikalarımız, mükelleflerimizin gönüllü olarak bize uyum sağlaması. Bizler de vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın vergiyle ilgili her konuda sıkıntılarını çözmeye yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bize başvurdukları zaman genelde işlerini çözüyoruz. Her hangi bir şekilde vatandaşlarımız eskiden olduğu gibi geri çevirmiyoruz. Politikalarımız vatandaşlarımızın tamamen vergiye gönüllü olarak uyumlu olması, uyum sağlaması yönünde. Biz de onun için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ünye’mizde de aşağıya yukarı yüzde 70 oranında genel olarak verginin tahsilatını gerçekleştiriyoruz. Verginin, kurumlar vergisinden biraz sıkıntımız var” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: