Ünye'de Yurt Inşaatı Durdu

Ünye'nin Gölevi Mahallesi'nde temeli atılan 500 öğrenci kapasiteli Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu inşaatı durdu.

Ünye'nin Gölevi Mahallesi'nde temeli atılan 500 öğrenci kapasiteli Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu inşaatı durdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca ihaleye çıkarılan ve bu yılın mart ayında temeli atılarak yapımına başlanılan yurt inşaatı, ihaleyi alan firmanın iflası üzerine durdu.

Gölevi Mahallesi muhtarı İbrahim Türedi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt inşaatı nedeniyle hem çalışanların hem de malzeme verenlerin mağduriyet yaşadıklarını savundu.

Türedi, şunları kaydetti:

"Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu inşaatında çalışan demirci ve kalıpçıların parası verilmedi. İnşaat çalışması başladığından itibaren hiç kimseye bir kuruş para vermeden inşaatın temelini attılar. Ne çalışanlara ne hafriyata ne kamyonculara ne kepçeye bir kuruş verildi. Yurdun yapım ihalesini alan firmanın iflası sonucu yurt inşaatında çalışan işçiler ve firmanın alışveriş yaptığı kişiler mağdur. İşçiler ve firmayla ilişiği olan esnaf ne yapacağını bilemiyor."

Reklam
Reklam

Muhabir: Hacer Coşkun

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz