Ünyeli iş adamlarından Somali için Kimse Yok Mu Derneği’ne yardım

Ünyeli İşadamları Derneği (ÜNİŞAD), açlık ve kuraklıkla mücadele eden Somali halkı için, Kimse Yok Mu...

Ünyeli İşadamları Derneği (ÜNİŞAD), açlık ve kuraklıkla mücadele eden Somali halkı için, Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile yardımda bulundu.
FEM Dersanesi teras katında iftar yemeğinde bir araya gelen ÜNİŞAD üyeleri ve diğer misafirler, Somali'de yaşanan açlık krizine sessiz kalmadı. ÜNİŞAD Başkanı Musa Tapçı ve üyeleri, birlikte aldıkları bu karar gereği bir iftar yemeğinde buluşmayı, ardından Somali için 'İnsanlık Öldü mü' sloganı ile maddi yardım kampanyası oluşturduklarını dile getirdi.
Kimse Yok Mu Derneği Samsun Temsilcisi Cemil Başbay, dernek olarak din, dil, ırk ve mezhep ayırmaksızın insanlara yardım elini uzattıklarını söyledi. Başbay, "Amacımız Müslümana değil, insanlığa yardım etmek. Bunun için buradaki ÜNİŞAD yönetimi ve diğer misafirlere yapacağı yardımlardan dolayı ben şimdiden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
İftar programına katılan AK Parti Ünye İlçe Başkanı Ahmet Çamyar da kendilerinin böyle bir sevaba nail olma adına vesile olanlara teşekkür etti. Çamyar, “Öncelikle böyle bir etkinliğin öncülüğünde olan ÜNİŞAD yönetimine ve değerli hocalarıma teşekkür etmek istiyorum. Bizler değişik şekilde Somali’ye yardımlarda bulunmaya çalıştık. ÜNİŞAD yönetimi, az önce iftar sofralarında da olan 'İnsanlık Öldü mü' dedi. Biz de 'hayır ölmedi' diyerek çorbada tuzumuz olsun istedik. Buradaki sevap çadırından da faydalanalım dedik ve AK Parti Ünye ilçe teşkilatı olarak bir miktar maddi yardımda bulunuyoruz.” dedi.
Çalıkoğlu Gıda sahibi Adem Çalık ise “Bu birlik ve beraberliğe temsil olan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Keşke sizin şuradaki vefalı dayanışmanızı insanlık olarak her faaliyetimize geçirsek, değil Somali’de sıkıntı, Allah’ın izni ile dünyada problem kalmayacak. Ama henüz geç de değil, bu dayanışma olduktan sonra çözülmeyecek problem kalmayacak.” diyerek yardımda bulundu.
ÜNİŞAD’ın düzenlediği yardım kampanyasına, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası olarak Hasan Şimşek ve HAS Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün de yardımda bulundu. İftar programı sonrasında Somali için Kimse Yok Mu Derneği’nin sadaka kutusuna herkes yardımda bulundu. İftar yemeği ve yardımlaşmadan sonra Kur’an-ı Kerim okunarak program sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz