Ünyeli Işadamları Kazakistan’a Çıkarma Yaptı

Ünye İşadamları Derneği (ÜNİŞAD) tarafından Kazakistan’a 5 günlük gezi düzenlendi. Gezi kapsamında Kazakistan’ın tarihi, kültürel...

Ünye İşadamları Derneği (ÜNİŞAD) tarafından Kazakistan’a 5 günlük gezi düzenlendi. Gezi kapsamında Kazakistan’ın tarihi, kültürel mekanları gezilirken ticari faaliyetleri hakkında da yetkililerden bilgi alındı.

Ünyeli işadamları, Kazakistan’ın gözbebeği olarak adlandırılan ve Kazakistanlı ailelerin çocuklarını kayıt ettirmek için yarıştığı Türk Okulunu ve bölgenin tek özel hastanesi Sema Hastanesi’ni ziyaret ettiler. Başkent Astana’daki Nurorda Türk Koleji yetkilileri Kazakistan’da 28 Türk okulunun, 1 Üniversitenin olduğunu aktardılar. 15 yıl önce ilk öğrencilerini kayıt eden Türk okulu şimdilerde meyvesini vermeye başlamış. Okulun ilk mezunları Kazakistan’ın devlet kademesinde ve ticari hayatta yerlerini almaya başlamışlar. Okulun ilk mezunlarından olan Kazakistanlı bir aile Ünyeli işadamlarını kendi evlerinde misafir etti. 5 çocuğunun da Türk okullarına gittiğini söyleyen Meyram İsachov, "Türk insanıyla çocuklarım sayesinde tanıştım. Türkiye’ye ilk gittiğimde esnaflarla buluştuk. Anladım ki Türk insanının ufku çok büyük. İnşallah bizde bunlar gibi oluruz dedim. Sizlerin kat ettiği yol için bizlere çok iş düşüyor. İnşallah bu yolda bizlere dua ediniz. Bu okullarda yetişen çocuklarımız Kazakistan’ın geleceği. Bu ortamda yetişen gençlerimizden çok umutluyuz." dedi.

Reklam
Reklam

Kazakistan da kendi arsasını bağışlayıp yurt binasını da kendisi bizzat teslim eden Meyram, "Kazakistan çok hızlı gelişiyor. Bu hızlı gelişmede bizimde boş olmayıp manevi olarak kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Türk okullarına, Türk insanına bu yönden çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"TÜRKLERİ ÇOK SEVİYORLAR"

Durak Fındık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Durak, "Başkent Astana’ya hayran kaldım. Şehrin önce maketini yapmışlar ardında o makete göre şehrin yerleşimini yapıyorlar. Çok modern, çok geniş yolları olan bir yer. Sınıf atlamış bir şehir. Çok hızlı ilerleyen bir ülke olduğundan dış güçlerin gazabına uğramazsa gelecekte çok daha güzel yerlerde olabilir. Türkleri çok seviyorlar. Bizim de bu sevgiye layık olmamız için insanımızın yanlış bir şey yapmaması gerekir. Türk okullarının misyonunu tamamlamış olduğunu gördük. Artık okullara yerel halk sahip çıkmaya başlamış. Bu çok gurur verici bir durum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

ÖNDEN GİDEN ATLILAR

Reklam
Reklam

Güneş Optik İşletmecisi Hüseyin Gezer, "Çok küçük insanların çok büyük işler başardığını oraya gittiğimiz zaman müşade ettik. Oralara giden arkadaşlarımız çok donanımlı insanlar değillerdi belki ama çok büyük bir şeyin temelini attılar. Oradaki bir kolejin dünya çapındaki Oxford, Harvard Kolejlerle ortaklaşa çalıştıklarını öğrenince bunlar bizim için gurur kaynağı oldu. Önden giden atlıların kadri kıymetleri bizler için hiçbir zaman eksilmeyecektir. Hele ki gittiğimiz o evdeki insanların bize olan yakınlığı, bizim kendimizi onlar gibi hissetmemiz, onlarında kendilerini bizler gibi hissetmeleri tek bir çatı altında buluşmamız çok güzel bir olaydı. Bir de şu var. Burada imtihan bir ise orada on. Allah oradaki arkadaşlarımızın kat kat yardımcısı olsun." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: