Üras: GATAB sınırlarındaki 4 belediye tek çatı altında birleşsin

Tekirova Belediye Başkanı ve Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı Birliği (GATAB) Başkanı Yusuf Üras,...

Tekirova Belediye Başkanı ve Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı Birliği (GATAB) Başkanı Yusuf Üras, Göynük, Kemer, Çamyuva ve Tekirova bölgesinin tek belediye çatısı altında birleşmesi gerektiğini söyledi. Üras, böyledi yıllık 1,5 milyon liralık tasarruf sağlanabileceğini belirtti.
Hükümet tarafından hazırlanan büyükşehirlerle ilgili yasa tasarısının uygulanacağı pilot bölgelerden birinin de Antalya’da olacağını ifade eden Yusuf Üras, yapılacak düzenlemeyle Beldibi ile Adrasan beldeleri arasına kalan bölgenin tek belediye çatısı altında birleştirileceğini kaydetti. Üras, hükümetin konu üzerindeki çalışmalarının devam ettiğini anlattı.
Antalya’da gazetecilerle buluşan Yusuf Üras, GATAB’ın çalışmaları hakkında bilgi vererek, belediyelerin birleştirilmesi konusundaki görüşlerini paylaştı. GATAB’ın 1989’dan bu yana bugünkü yapısında hizmet verdiğine işaret eden Üras, adı geçen 4 beldenin çöp toplama ve imhası, deniz deşarjı ve arıtma gibi alt yapı yatırımlarının, tanıtım, ilaçlama, güvenlik (mobese) gibi hizmetlerinin birlik tarafından üstlenildiğini anlattı. Bölgenin imar düzenlemesiyle ilgili tasarruf yetkisinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda olduğunu anımsatan Üras, belediyelerin görevlerinin ise inşaat ruhsatı ile iskan izni vermek, park ve bahçe yapmakla sınırlı olduğunu dile getirdi.
Bölgenin 35-40 bin arasında değişen nüfusunun yanı sıra 125 bin yatak kapasitesine sahip olduğu bilgisini paylaşan Üras, “Çöpleri bile GATAB topluyor. GATAB sınırları tek belediye olabilir. Böyle olursa avantajları daha çok olur. Halkın GATAB’tan memnuniyeti yüzde 98. Birleşmeyle 1,5 milyon TL’lik tasarruf sağlanır.” diye konuştu.
Birleşmenin ilk seçimlerde olmasını arzu ettiklerini, geçen her günün bölge için kayıp olduğunu savunan Üras, bunun belediye meclislerinin birleşme yönünde karar alması, halka sormak için referandum yapılması ya da hükümet tarafından yasa çıkarılmasıyla mümkün olabileceğini belirtti.
Belediye meclislerinin alacağı kararla birleşme sağlanmasının en doğru yol olacağını dile getiren Üras, referanduma sunmanın ise süreci uzatacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz