Ürdün'den İsrail'e uyarı

TEL AVİV (İHA) - İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Savunma Bakanı Ehud Barak, geçtiğimiz Salı günü Ürdün Kralı Abdullah ile gizli bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik operasyon hazırlığı konuşuldu. Ancak Ürdün Kralı Abdullah, söz konusu operasyona sıcak bakmadığını bildirdi.
İsrail ile Filistin arasındaki gerginlik devam ederken, İsrail tarafının Gazze Şeridi'ne yönelik kapsamlı bir kara harekatı başlatmayı planladığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz Salı günü Ürdün Kralı Abdullah ile gizlice bir araya gelen İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Savunma Bakanı Ehud Barak, bu konuyu gündeme getirdi. Ancak Ürdün Kralı Abdullah, operasyon fikrine sıcak bakmadığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Ürdün'de çok sayıda Filistinli ya da Filistin kökenlinin yaşadığına dikkat çeken Kral Abdullah, olası bir operasyonun bölgedeki istikrarı bozacağını söyledi. Bunun üzerine Olmert ve Barack, Filistinli militanların Gazze şeridinden İsrail topraklarına yönelik roket ve havan saldırılarının devam etmesi halinde İsrail tarafının daha fazla beklemeyeceğini kaydetti.