Bursa Valiliği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında kurulan 'Bursa Üreten Kadın Kuruluşları Platformu' resmen göreve başladı.
Her alanda dünyanın cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen Bursa’da yerli ve yabancı turizme katkı sunmak isteyen üreten köylü kadınlar, dernekten sonra
platform ile güçlerini birleştirdi.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi tarafından yapılan açıklamada; Bursa Valisi Şahabettin Harput başkanlığında, 1 Haziran 2012 tarihinde, Nilüfer Misi köyünde bir toplantı düzenlendiği belirtilerek, “İlimizde üretim, pazarlama ve istihdam alanında faaliyet gösteren 25 köy kadın derneğinden oluşan ‘Bursa Üreten Kadın Kuruluşları Platformu’nun kurulmasına karar verilmiştir.” denildi.
Kadınların istihdam edilebilirliğinin artırılması, üretim ve satış konusunda karşılaştıkları sorun ve engellere yönelik farkındalıkların artırılması, istihdama ve gelire ulaşımın sağlanması amacıyla da yeni bir toplantı düzenlendiği belirtildi.
Bursa’nın köylerinde üretimde bulunan 25 kadın derneği üyelerine, Vali Yardımcısı Mustafa Güney başkanlığında, Vali Harput’un eşi Funda Harput’un da desteği ile ‘Bursa Üreten Kadın Kuruluşları Platformu Eğitim Semineri’ düzenlendiği aktarıldı. Toplantıda, Bursa’da el emeği ürünleri ve gıda üretimi faaliyetlerini destekleyen ilgili kurum ve kuruluşların sunumlarının yapıldığı belirtilerek, “Toplantıda, köy ve derneklerin de üretim yapıp, satmaya çalışarak aile ekonomisine katkıda bulunmaya çalışan kadınlara sağlanan vergi muafiyetleri, tarımsal kredi uygulamaları, bu amaçla ihtiyaç duyulan eğitim, danışma, rehberlik hizmetini vermek, ilgili yetkililerden sorunların çözümü için destek istemek için düzenlenen programa 115 kişi katıldı.”
“BURSA ÜRETEN KADIN KURULUŞLARI PLATFORMU KURULDU”
Toplantıda, 'Bursa Üreten Kadın Kuruluşları Platformu’nun, 25 kadın derneğinin başkanlarının üyelik formu imzalaması ile resmen kurulduğu vurgulandı. Etkinlikler kapsamında 2 oturum şeklinde düzenlenen eğitim seminerinde ise üreten kadınlara yönelik; uzmanlar tarafından kadınlara sağlanan vergi, esnaf muafiyetleri, vergilendirme, tarımsal proje, fon ve destekler, mikro kredi, orman köylerine verdikleri destekler ile tarımsal destekler ve gıda üretimi koşulları ve şartları konularında bilgi verildi.
Programa katılan köylü kadınlar ise daha önce böyle bir eğitime katılmadıklarını belirterek, “Duymadığımız pek çok konu ve desteği burada öğrendik. Köylerimize dönünce bu konuları diğer arkadaşlarla da paylaşacağız.” şeklinde düşüncelerini paylaştı. Ayrıca, kurulan platformun toplantıları, ayda bir kez gerçekleştirilecek olup, yürütme kurulu kurularak çalışmalarına en kısa zamanda başlayacağı belirtildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz