Üreten Samsun'un Yıldızları Ödül Töreni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "152 milyar dolar ihracat yapıyoruz. İhracatımızın yüzde 92'si sanayi malı. Bu,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "152 milyar dolar ihracat yapıyoruz. İhracatımızın yüzde 92'si sanayi malı. Bu, müthiş bir şey. Bunu, 30 yılda yaptık" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği "Üreten Samsun'un Yıldızları Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceğinin açık olduğunu söyledi.

Türkiye'de 30 yıl önce sadece 5 tarım ürününün ihraç edildiğini belirten Hisarcıklıoğlu, o dönem 3 milyar dolar ihracat yapıldığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin, sanayi ürünü ihraç eden bir ülke konumuna geldiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "152 milyar dolar ihracat yapıyoruz. İhracatımızın yüzde 92'si sanayi malı. Bu, müthiş bir şey. Bunu, 30 yılda yaptık" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Aslında bir insanın ömründe 30 yıl çok uzun bir süre gibi gelebilir ama bir milletin tarihinde 30 yıl, göz açtın, kapadın geçti... Peki nasıl yaptık- Allah makamını cennet etsin, rahmetli Özal... Önümüzü açan ilk o oldu. Kıymetini bilemedik."

Hisarcıklıoğlu, "Allah bize petrol ve doğal gaz vermemiş ama müthiş bir müteşebbis ruh vermiş" ifadesini kullandı.

-Ödül töreni-

Törende, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Hisarcıklıoğlu, Vali Hüseyin Aksoy ve diğer protokol üyeleri, Samsun'da kurumlar ve gelir vergisi, tescil ve ihracat rekortmenleri ile Türkiye'nin ilk ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu listesine giren firmalara ödüllerini verdi.

(Bitti)

Muhabir: Fatma Kalay - Anıl Kuru

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: