Üreticiler Narları Satamayınca Çaya Döktüler

Fethiye ve köylerindeki nar üreticileri, narlarını satamayınca tepkilerini ürünlerini Eşen Çayı’na dökerek gösterdi.Fethiye’nin Kemer Beldesi’ne...

Fethiye ve köylerindeki nar üreticileri, narlarını satamayınca tepkilerini ürünlerini Eşen Çayı’na dökerek gösterdi.

Fethiye’nin Kemer Beldesi’ne bağlı köylerde yüzlerce dönümde üretilen nar, alıcı bekliyor. Meyve suyu fabrikalarının kota koyup, alımları durdurmaları nedeniyle yeni mahsul ürün telef olmaya başladı. Çok sayıda üretici ürününü tarlada bırakırken, toplayanlar da alıcı bekliyor. Nar üreticileri yeni mahsulün kilosunu 10-15 kuruştan dahi zor sattıklarını, tonlarca ürünün dalında beklediğini belirtirlerken, “Nar alıcısı ortada yok. 10 kilo nar satarak bir ekmek satın alamıyoruz. 7 kilo nar satıp bir bardak çayı zor içiyoruz. Narın bakımı, işçiliği oldukça masraflı. Harcadığımız parayı karşılamamız mümkün değil. Ortada alıcı yok. Pazarda satamadığımız ürünü çaya dökmek zorunda kaldık” dediler.

Reklam
Reklam

Fethiye’nin Alaçat Köyü’nde yaşayan Muhsin Yanşak, satılmayan narları traktörü ile Eşen Çayı köprüsüne taşıdıklarını belirterek protesto için diğer üreticilerle narları köprüden aşağıya döktü. Yanşak, "Ankara, Suriye ile uğraşıyor. Çiftçinin hali perişan. Narı 10-15 kuruştan satamıyoruz. Ortada alıcı yok. Nar tarlada kaldı” dedi.

8-10 yıldan bu yana nar üreticiliği yaptıklarını söyleyen Osman Ünal, Mustafa Kortan, Durmuş Kuşkonmaz isimli üreticiler ise “Daha önce pamuk, susam üretiyorduk. Teşvik yaptılar. Nar ektik. İki yıldan bu yana 15 kuruştan zor satıyoruz. Bu yıl fabrikalar alımı durdurunca topladığımız ürün çuvallarda kaldı. 10 kilo nar satarak bir adet ekmekten alamıyoruz. Yetkililerden çiftçiye, üreticiye destek istiyoruz” dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: