Üreticinin Bitkede "ağır Metal" Endişesi

Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği başkanı Mevlüt Coşkun, "Bitkilerde ağır metal analizleri yapılmalı. Önlem alınmazsa Dörtyol...

Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği başkanı Mevlüt Coşkun, "Bitkilerde ağır metal analizleri yapılmalı. Önlem alınmazsa Dörtyol ve Erzin bölgesinde tarım yapılamaz hale gelir" uyarısında bulundu.

Birlik Başkanı Mevlüt Coşkun, Dörtyol ve Erzin’de tarım ve sanayi üretiminin içice yapılır durumda olduğunu; bacalı, bacasız sanayi ve bunun yanı sıra yapılan termik santrallerin bitkiler için bir risk unsuru taşıdığını söyledi. Bitkilerdeki ağır metal analizlerinin yapılması ve sonuçlarına göre bir an önce önlem alınmasını isteyen Coşkun, "Önlem alınmazsa bölgede tarım üretimi yapılamaz hale gelir" uyarısında bulundu.

Reklam
Reklam

Başkan Coşkun, sözlerini “Biz sanayinin bitirilmesini istemiyoruz. Aksine sanayinin tarımla birlikte yürütülmesi ve doğal dengenin bozulmaması için arge çalışmalarının yapılmasını ve buna sanayicinin de destek olmasını istiyoruz” şeklinde tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz