Üretilen Meşe Fidanları Okul Bahçelerine Dikiliyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Tema gönüllü temsilcisi Şevket Metin’in öncülüğünde belediye serasında üretilen 2 bin meşe...

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Tema gönüllü temsilcisi Şevket Metin’in öncülüğünde belediye serasında üretilen 2 bin meşe fidanı okul bahçelerinde toprakla buluşuyor.

Meşenin en çok oksijen üreten ağaç olduğunu bildiren Tema Temsilcisi Şevket Metin, Ören’e güzellik veren meşelerin bundan böyle okul bahçelerinde de olacağını söyledi. Burhaniye belediye seraların da üretilen yaklaşık 2 bin meşe fidanının toprakla buluşturulmasına başlandı. Seradan alınan meşe fidanları ilk olarak Balıkesir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu bahçesine dikilirken dikimin diğer okul bahçelerinde devam edeceği açıklandı. Burhaniye de yeşile önem verildiğini bildiren Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Nadir Karayaz, “Belediyemiz son yollarda yeşil alanlara büyük önem vermektedir. Park sayısını artırmakla beraber Ören’e güzellik veren meşe palamutları belediyemizin serasında yetiştirilerek okullarda dikimine başladık. Bu çalışmada bize Tema temsilcisi Şevket Metin destek oluyor. Meşe palamudu güzelliğini okullarda gençlere göstermek için çalışıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Fikret Akova’ya teşekkür eden Tema Gönüllü Temsilcisi Şevket Metin de, “2011yılının Ekim ayında Nadir Karayaz ile birlikte belediye başkanına gittik. Ören’deki palamutlar gibi okul bahçelerine dikmek istiyoruz dedik. Reis bey de seve seve kabul etti. Ziraat mühendisi Nadir Karayaz Ören de yetiştirdi. Şimdi de biz bunları uygun gördüğümüz yerlere okullara dikmek istiyoruz. Meşe hem erozyonu önlüyor hem de yeraltı sularını zenginleştiriyor. Fidanlıktan aldık. Yüksek Okula getirdik. Sonra bütün okullara dikimini sağlayacağız” dedi. İlçenin Ören sahilinde bin 620 adet tarihi meşe ağacı bulunmaktadır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz