Urfa DEDAŞ’tan garip uygulama

Kara kış bastırdı. Şanlıurfa’da Kaçak elektrik kullanımı arttı.

DEDAŞ il Müdürlüğü de kaçak elektrik kullanımını azaltmak için bakın nasıl bir uygulama yapıyor.

Türkiye’de kaçak elektrik kullanımın en fazla olduğu il Şanlıurfa’da DEDAŞ İl Müdürlüğü yürütülen operasyonlarla bunun önüne geçemiyor. Daha çok kış aylarında kaçak elektrik kullanımın artığını belirleyen DEDAŞ İl Müdürlüğü, bunun önüne geçmek gün içerisinde belirli saatlerde elektrikleri kesiyor. Köylere elektrik vermeyerek kaçak elektriğin önüne geçmemeye çalışan DEDAŞ’ın bu uygulamasından “Kurunun yanında yaşta yanıyor” sözünü hatırlatıyor. Günahsız vatandaşlar kaçak elektrik kullanmadıkları halde elektrik kesintileri ile cezalandırılmaları “DEDAŞ’tan Garip Uygulama” olarak yorumlanıyor.

Reklam
Reklam

DEDAŞ GÜNDE 6 SAAT ELEKTİRİKLERİ KESİYOR

DEDAŞ, daha çok köylerde uyguladığı elektrik kesintisiyle kaçak elektrik kullanımını engelleye çalışıyor. Günde yaklaşık 6 saat elektriğin verilmediği köylerde hayat duruyor. Birer hayalet köye dönüşen yerleşim yerlerinde vatandaşlar;”DEDAŞ kaçak elektrik kullananları cezalandırsın. Gelsin denetimlerini yapsın. Kaçak elektrik kullananlara ceza kessin. Hırsızlık suçundan işlem yapsın. Biz kaçak kullanmıyoruz bizim suçumuz ne? Kaçak elektrik kullananlarla neden aynı kefeye konuluyoruz.”diyorlar

DEDAŞ’IN TELEFONLARI KİLİTLENİYOR

Elektrikleri keserek kaçak elektrik kullanımın önüne geçmeye çalışan DEDAŞ’a şikâyet üstüne şikâyet geliyor. Gelen şikâyetler DEDAŞ Şanlıurfa İl Müdürlüğünün telefonlarını kilitliyor. Çoğu zaman telefonlara bile bakmayan DEDAŞ, zaman zaman da patlayan trafolarda arızaları gidermeye çalışıyor.

BAKAN NE DEMİŞTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, feçtiğimiz aylarda Şanlıurfa ziyareti sırasında kaçak elektrik kullanımına müsaade etmeyeceklerini belirterek, "Bunda hem devlet, hem kul hakkı var. Siyasi irade dürüst vatandaşın yanındadır" demişti.

Reklam
Reklam

ŞANLIURFA’DA KULANILAN ELEKTİRİĞİN YÜZDE 67,5’İ KAÇAK

Bu arada Türkiye'de en fazla kaçak elektrik tüketilen şehir 3,8 milyar kilovat ile Şanlıurfa. Şanlıurfa'da bu yıl kaçak elektrik kullanımı yüzde 12 oranında artarken kentte kullanılan elektriğin yüzde 67,5’sinin kaçak olduğu belirlendi. Bu verilere göre geçen yıl Şanlıurfa'da 1,1 milyar liralık kaçak elektrik kullanıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: