Urfa’da 20 Bin Kişiye Tirit Ziyafeti

Halil'ürrahman Dergah Camii'nde 20 bin kişilik tirit ziyafeti verildi. Ziyafet için 2.5 ton et kullanıldı.

Şanlıurfa'da altıncısı düzenlenen Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında Halil'ürrahman Dergah Camii'nde 20 bin kişilik tirit ziyafeti verildi. Ziyafet için 2.5 ton et kullanıldı.

Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Dergâh Platosu'nda Sabah Namazı’nın ardından başlayan tirit ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 20 bin kişi tirit ziyafetine ortak oldu. Buluşmalar kapsamında katılımcı konuklar ve vatandaşlarla tirit yemeğinin paylaşılmasının amaçlandığı, Tirit Ziyafeti için 2.5 ton et, 10 bin ekmek, 500 kilogram yoğurt, 400 kilo limon, 500 kilo biber ve 100 kilo sarımsağın kullanıldı. Daha çok Urfa’ya özgü olan yemek saat 06.00'dan itibaren Vali Celalettin Güvenç’in de katılımıyla vatandaşlara ikram edilmeye başlandı.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Tirit ziyafetine katılan Vali Celalettin Güvenç, namazın ardından Hz. İbrahim'in vazgeçilmez yemeği olan tirit sofrasında vatandaşlarla bir araya geldi.

VALİ GÜVENÇ: HALİMİZE ŞÜKREDELİM

Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfalılar’ın etkinliklere yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Tirit Peygamber Efendimizin en sevdiği yemeklerden birisi. Biz de O’nun sevdiği yemeği zaman zaman Urfalılar’la zevkle paylaşıyoruz. Şu anda da bu seher vakti misafirlerle Tirit’i yemeye başladık. Tiridi yerken aklıma şu geldi; Hz. Ayşe diyor ki, “Karnımızı hurma ile hiçbir zaman tam anlamıyla doyurmadık.” Yine o dönemden rivayet edilen, gençlerimizin bilmesi gereken bir husus, “Sirke ekmeğe iyi bir katıktır” diyorlar. Günümüz dünyasında sirkeyi ekmeğe katık yapan acaba ne kadar insan vardır? Halimize şükredelim diyorum. Allah’a binlerce şükürler olsun. Tiridimiz de var. Yemeklerimiz de var. Olmayanlara da verelim diyorum. Destek olalım diyorum. Hayırlı, huzurlu güzel olması dileğiyle. Herkese selam, sevgi, saygı sunuyorum. Afiyet olsun " dedi.

Reklam
Reklam

Bu arada tirit ziyafetine katılan vatandaşlar, ikramın yapıldığı Balıklıgöl'deki Dergah Cami avlusuna sığmayınca yerleşke içerisinde uzun kuyruk oluştu. Henüz güneş doğmadan yatağından kalkarak veya Namaz’ın ardından yerleşkeye gelen birçok vatandaş, burada sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Vatandaş, Tirit ziyafetine katılmayı hayırlı bir iş olarak gördüğünü ifade etti.

Etkinliğe farklı şehir ve ülkelerden katılan misafirler de Şanlıurfa'daki misafirperverliğe hayran kaldıklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz