Urfa’da 30 Ağustos Coşkusu

Zafer Bayramı Şanlıurfa’da coşkuyla kutlandı.

Şehitlik anıtına çelenk bırakılmasının ardından başlayan etkinlikler Valilik binası Önünde devam etti.

Şanlıurfa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması Valilik Binası önünde gerçekleştirildi. Sabah 09.00’da Şehitlik Anıtına çelenk bırakma töreninin ardından Şanlıurfa Valiliğinde Vali Güvenç kutlamaları kabul etti. Cumhuriyet Caddesinde oluşturulan tören alanı için yol trafiğe kapatıldı. Askeri manga cadde boyunca tören için hazır bulundu. Yoğun güvenlik önlemleri altına gerçekleştirilen kutlamalarda özel harekat polisleri balkonlarda ve binaların çatılarında kuş uçurtmadı.

Reklam
Reklam

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan kutlamalar Yüzbaşı Ahmet Çelikel’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapması ile devam etti. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt tören aracına binerek halkı selamladı.

30 ağustos zafer bayramının coşkuyla ve inançla kutlandığını belirten Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç yaptığı açıklamada ‘’ Ülkemizde terörün son zamanlarda halkımıza yaptığı büyük zulme rağmen, bize yaşattıkları büyük acılara rağmen inançla gururla kutluyoruz Mehmetçiğin yazdığı tarihi destanı bir kere daha halkımızla beraber hatırlıyoruz. Büyük destanı yazan büyük komutan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına, bütün şehitlerimize minnetlerimizi sunuyoruz rahmet diliyoruz hepsine. ‘’ ifadelerini kullandı. Güvenç, Bu topraklarda bu bayrak ebediyen dalgalanacaktır halkımız bağımsız olarak ebediyen beraber yaşayacağının altını çizdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: