Urfa’da 40 üniversite stant açtı

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri düzenlendi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri düzenlendi. Kariyer Günleri kapsamında 40 üniversite Urfa’da stant kurarak tanıtım ve rehberlik hizmetleri yapacak.

Programın açılışı saat 09.15’de Şair Nabi Kültür Merkezinde yapıldı. Açılış programına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İş Kur Müdürü Necdet Karasevda katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci kariyer günleri programının Urfa’nın geleceğine güzel katkılar sunacağına inandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Küresel dünya’da korkunç bir rekabetin olduğunu aktaran Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ‘’Ben inanıyorum ki ülkeler arası yaşanan bu rekabette en önemli unsurlardan bir tanesi üniversite ve üniversite gençlerinin kalitesidir. Öne çıkan üniversiteleri çok olan üniversiteler bu mücadelede bu yarışta hiç şüphe yok ki öne çıkacaklardır. O anlamada da ülkemizin kat edeceği çok yol olduğu açıktır.’’ Dedi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol daha sonra Eski Valilik alanında kurulan stantların bulunduğu alana geçti. Vali Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürü, ve Rektör stantların açılışını yaptı. Açılışın ardından öğrenciler ve protokol 40 üniversite tarafından kurulan stantları gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: