Urfa’da apartmanı su bastı

Şanlıurfa’da patlayan kalorifer peteği borusu apartman sakinlerine zor anlar yaşattı.

Daire sakini evde olmadığı için yasal açıdan itfaiye ekipleri gelemeyince sorunu çilingir çözdü…

Olay Bahçelievler Mahallesi 4. Sokak üzerinde gerçekleşti. Saraç Apartman’ı sakinlerinden edinilen bilgiye göre, dün gece saatlerinden itibaren 6 numaralı evden su sesi gelmeye başladı. Bir müddet sonra sular balkon ve kapı altından taşmaya başladı.

Taşan sular en alt katlara kadar ulaştı. Bu sırada bina sakinleri olayın geçici olabileceğini düşünerek sabahı beklemeye başladı. Sabah da aynı durum devam edince, vatandaşlar durumu polise ve itfaiyeye bildirdi. İtfaiye ekipleri, ev sahibi evde olmadığı için müdahale edemeyeceğini belirterek polisi işaret etti. Bunun üzerinde vatandaşlar polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri ise itfaiye eşliğinde çilingir yardımının alınması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Daha sonra evde kaldığı ve şu an Diyarbakır’da tatilde olduğu belirlenen 2 daire sakini sağlık çalışanı ile temasa geçildi. Daire sakinlerinin mesai arkadaşı gelerek sorunu çözmeye çalıştı. Bir çilingir ile anlaşan sağlık çalışanı kapıyı açtırmayı başardı.

Kapı açıldığında ise tahmin edilen manzara gözler önüne serildi. Neredeyse tüm evi basan suların, evde maddi zarara yol açtığı görüldü. Sorunun kaynağının ise açık unutulan su musluğunun değil patlayan kalorifer peteği borusu olduğu görüldü. Patlayan boruyu onarması için bir su tesisatçısı çağırıldıktan sonra sorun çözüldü.

Daha önce de benzeri durumlarla karşılaştıklarını belirten apartman sakinleri daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: