Urfa’da arpa para etmedi

Urfa’da arpa para etmedi

Şanlıurfa Zahireciler Borsasındaki Esnaf ve Çiftçi Arpa fiyatlarının açıklanmamasından şikayetçi oldu.

Şanlıurfa buğday pazarında bulunan Zahireciler Borsasında bulunan Esnaf ve Çiftçiler Bu Yıl Arpa fiyatlarının açıklanmamasından ve fiyatların düşük olmasından dolayı durumlarından dert yandılar.

Şanlıurfa zahireciler borsası pazarındaki esnaf Arpa fiyatlarının düşük olması ve fiyatların daha açıklanmamasından dolayı durumlarından şikâyetçi oldurduklarını ifade ederken.

Türkiye Tarım Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Aydın konuşmalarında ise şunları konuştu. “Burada altını çizmek istediğim 2 nokta vardır bir tanesi süne ile mücadele Tarım İl Müdürlüğü yoğun bir şekilde süne ile mücadele etmektedir ve çiftçilerimiz süne ile ilgili duyarlı olmalarını istiyoruz. Ülkemiz genelinde yeterli ürünümüz vardır bizim aradığımız kaliteli ürün elde edebilmek buğday biçimine son bir ay kala süne ile mücadeleyi kesinlikle yapmamız gerekmektedir. Geçen yıl bu zamanda arpa fiyatları 50 kuruştu bu yıl ise buğday pazarımıza gelen arpa ise yaklaşık 500 ton civarı fiyatlarda daha açıklanmadığı içinde 60 kuruştan satılıyor.

Reklam
Reklam

Başka bir esnaf ise konuşmalarında Biz Esnaf olarak fiyatlardan memnun değiliz çiftçide fiyatalaradan menün değil Devletimiz bir anaca fiyatları açıklarsa daha iyi olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: