Urfa’da cumhuriyet coşkusu...

Urfa’da Cumhuriyet’in kuruluşunun 89. yıldönümü halkın da katılımıyla coşkulu törenlerle kutlandı.

Elinde beyaz poşetle protokol alanına dalan yeşil tişörtlü genç ise paniğe neden oldu.

Şanlıurfa Valiliği önünde başlayan kutlamalara protokol heyeti ve davetlilerin yanı sıra halktan da geniş katılımla sağlandı. Cumhuriyet’in devamını dilediklerini belirten vatandaşlar erken saatlerden itibaren tören alanına gelerek kutlamaları izlemeye başladı.

Yaklaşık iki saat öncesinden gelerek hazırlıklarını tamamlayan tören takımları, valilikteki protokol bayramlaşmasının ardından tören alanındaki yerlerini aldı.

Reklam
Reklam

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası okunan Cumhuriyet Şiir’iyle başlayan tören Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in konuşmasıyla devam etti. Selamlama girişinin ardından Vali Güvenç, “ Bugün burada devletimizin en büyük gününü kutlamak üzere toplandık. Yıllar önce sabrımızı, gücümüzü, azmimizi gösterdiğimiz yedi düvele bu kez birliğimizi, dirliğimizi, sevincimizi, huzurumuzu göstermek için toplandık. Bu vatanı bize teslimeden atalarımıza, şimdi toprağın altında yatan şühedaya şükran hislerimizi ifade etmek için toplandık. Hepimize kutlu olsun” dedi.

Türkiye’nin ulaştığı demokratik noktaya dikkatleri çeken Vali Güvenç, birçok cephede yapılan savaşların ardından, Kurtuluş Savaşı’yla bu noktalara gelindiğinin altını çizdi.

89 yılda çok sıkıntılar ve sonrasında büyük gelişmeler yaşandığını kaydeden Vali Güvenç, “Işığı olmayan günlerden yolu ilacı bol günlere geldik” dedi.

“CUMHURİYET HER VATANDAŞIN ORTAK VARLIĞIDIR”

Güvenç, “Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Cumhuriyet çağdaş hukuka dayalı bir devlet kuruluşu olduğu kadar aynı zamanda halk için bir yaşam tarzıdır. Demokratik Cumhuriyet, ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her vatandaşımızın ortak varlığıdır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

ELİNDE BEYAZ POŞETLE PROTOKOL ALANINA DALINCA PANİĞE YOL AÇTI

Vali Güvenç’in Cumhuriyet mesajının ardından tören şiir ve halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti. Gösteriler devam ederken elinde beyaz poşetle protokol alanına dalan yeşil tişörtlü genç kısa süreli paniğe yol açtı. Görevliler poşet kontrolünün ardından genci alandan uzaklaştırdı.

Tören daha sonra Vali Güvenç, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Tuğay Komutanı İhsan Başbozkurt’un selamlama protokolündeki yerini almasıyla askeri geçişle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: