Urfa'da destekleme rayici değişti

Şanlıurfa çiftçisine müjdeli haber Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanlığından geldi.

Şanlıurfa çiftçisine müjdeli haber Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanlığından geldi.

Destekleme kilogramlarının düşürülmesi sorunu çözüme kavuştu. Şanlıurfa çiftçisine müjdeli haber Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu tarafından açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından birkaç ay önce yapılan çalışmada destekleme kilogramlarının düşürülmesi büyük tepkilere neden olmuştu. Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu başkanlığındaki heyetin Ankara’da gerçekleştirdiği çalışmalar sonuç verdi.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu yaptığı basın açıklaması ile müjdeli haberi Şanlıurfa çiftçisine iletti. Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu konu hakkında yaptığı açıklamada ilk olarak Şanlıurfa çiftçisine gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür etti.

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu “Türkiye İstatistik Kurumu tarafından birkaç ay önce yapılan çalışmada destekleme kilogramlarının düşürülmesi büyük tepkilere neden olmuştu. Ankara’daki girişimlerimiz olumlu sonuç vermiştir. Pamuk, Buğday, Arpa ve Mısır gibi ürünlerin destekleme kilogramlarının tespiti her ürünün verimine göre yerinde ve gerçek kilograma göre yapılmıştır. Ve yerinde tespitler doğru bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Bu şekilde çiftçilerimizin mağduriyeti sona ermiştir. Çiftçilerimiz kilogram tespitlerine Tarım Bakanlığının internet sitesinden TC Kimlik Numaralarını girerek bakabilirler. Çiftçilerimden ricamız yeni kilogram tespitlerine göre fatura kesme tarihine dikkat etsinler. Şanlıurfa çiftçisi adına sorunun çözüme kavuşmasında emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: