Urfa'da öğrenci velileri eylem yaptı

Urfa'da öğrenci velileri eylem yaptı

Şanlıurfa’da bulunan Şerif Özden Başarı İlk ve Orta okulunda okuyan öğrenci velileri eylem yaptı.

Karaköprü çevik kuvvet yanında bulunan Şerif Özden Başarı İlk ve Orta okulu öğrencilerinin velileri çocuklarının başka bir okula gönderileceği nedeni ile okul bahçesinde toplandı.

Velilerin yaptığı eyleme öğrencilerde katıldı. Öğrenciler ise “Başka Okul İstemiyoruz” şeklinde okul bahçesinde ailelerine destek olmak için bağırdılar.

Şerif Özden Başarı İlk ve Orta Okulu öğrenci velileri adına açıklama yapan Mehmet Kaya yaptığı açıklamada: “Okulumuzun ilköğretimden orta öğretime dönüştürülmesine tepkiliyiz. Çocuklarımızın bu bölgede oluşu eğitim ve arkadaş ortamından koparılıp tanımadığı ve bilmediği bir ortama gireceğinden çocukların psikolojisi olumsuz etkilenmektedir. Bu durumda eğitime olumsuz etkileyeceğini belirtiriz. Gösterilen okulun bu okuldan fiziki olarak kötü olduğunu ve çocukların okula gitmeyeceğini söylemektedirler. Sayın Valimizden ve Milli eğitim müdürümüzden yardım bekliyoruz. Bu durum sonuçlanmadığı takdirde, Çarşamba dan itibaren çocuklarımızı okula göndermeme kararı almış bulunmaktayız.” Açıklaması yapıldı.

Reklam
Reklam

Yapılan açıklamanın ardından veliler çocuklarını alarak dağıldılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: