Urfa’da okulların içler acısı hali

Şanlıurfa’da bulunan okulların içler acısı hali görenleri şaşırtıyor.

Şanlıurfa’da bulunan okulların içler acısı hali görenleri şaşırtıyor. Şanlıurfa’nın ilçelerinde bulunan bazı okulların kapıların kırık, elektrik prizlerinin çalışmaması, hala prefabrik yapıların kullanıldığı, ve bazı okulların ise boyasının senelerdir yapılmadığı Eğitim Birsen tarafından yapılan açıklamada gözler önüne serildi.

Özgür Eğitim-Sen yaptığı açıklamada : “Suruç IMKB Lisesi’nin (Hacı Mahmut Yavuz IMKB Lisesi) öğrencilerinin Fatih Projesi kapsamında 1. kata kurulmuş etkileşimli tahtalardan elektrik prizleri okul yapıldığından beri çalışmadığından dolayı istifade edemediğini birilerinin kamuoyu ile paylaşması gerekiyordu.

Reklam
Reklam

Bu kapsamda, eski iddialarımıza yenilerini ekliyoruz.

Ceylanpınar Anadolu Lisesi Pansiyonu, yakın zamanda bitirilmiş ve yakında 200 öğrencinin kalması için okul idaresine devredilecek. Gittik, pansiyonu gördük. İçinde birazcık merhamet ve vicdan kırıntısı olan, o pansiyonu faaliyete sokmaz. Pansiyonun içerisine öğrenci girmeden, şimdiden her tarafı dökülüyor. “Bina nasıl yapılmamalı” bilgisini vermek için inşaat mühendisliği fakültelerinde gösterilebilecek bir örnek.

Bozova Kılıçören İlk/Ortaokulu 2009 yılında faaliyete sokulmuş, ısınma projesi kalorifer sistemine göre çizilmiş, ama soba kurulmuş bir okul. 2009 da hangi gerekçe ile kalorifer yerine soba takılmış meçhul. Kışın soba yakıldığında buatlardan, prizlerden dumanlar çıkmakta, isle, dumanla öğretmen ve öğrenciler boğuşmakta. Bir de okulun çatısı okulun açılışından çok sonra yapıldığından okulun boya badanası berbat halde. Yetkililerin okul idaresine verdiği cevap: “Çok masraflı oluyor, kendi başının çaresine bak.” Herhalde bir yangın çıktığında müdahale ederler.

Reklam
Reklam

Merkez Yüzbaşı Ali Saip Ursavaş Lisesi’nin tavanına, sıvasız alçı yapıldığından bu alçı kütleleri okulun muhtelif yerlerinde dökülüyor. Hatta bunlardan biri, öğrenciler sınıfta ders işlerken düşmüş. Okul idaresi,

Birecik Yusuf İzzettin ve Sadettin Bilgin Kız Anadolu Lisesi ve çevresindeki üç okul tepede yapılmış, ihata duvarı veya tel örgü çekilmediğinden öğrenciler için tehlike arz ediyor.

Bozova Gölbaşı İlk/Ortaokulu’nun ek binası 2003 yılında geçici bir süre eğitim-öğretim yapılsın diye oluşturulmuş prefabrik bir yapıdır.

Halfeti Yukarı Göklü Lisesi, okul olmaktan çıkmış bir bina. Çok geniş bir bahçeye sahip ve belediyeden de ek arsa sözü alınmış. Ama bir Türlü bahçesinde yeni bir okul yaptıramıyor. Okul çok eski birçok odası dar olmasına rağmen sınıf yapılmış, Bazı sınıf kapıları demir, bu durum öğrenciler için tehlike teşkil ediyor. Sınıflarda tavandaki elektrik lambaların demirleri yamulmuş paslanmış

Özgür Eğitim-Sen olarak;

Daha önceki iddialarımızın ve yukarıda sıraladığımız sorunların takipçisi olacağımızı, yetkililerin gerekli duyarlılığı göstermemesi durumunda iddialarımızın bazıları hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz.” Açıklaması yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: