Urfa'da sahte para korkusu

Şanlıurfa’da nereden geldiği henüz tespit edilemeyen sahte para esnafın canını bir hayli sıktı.

Şanlıurfa’da nereden geldiği henüz tespit edilemeyen sahte para esnafın canını bir hayli sıktı. Son birkaç gündür piyasada çok sayıda sahte para ortaya çıktı. Sahte parayı yanlışlıkla alan bazı esnafların ise kendisi ile bir bağlantısı kurulacağı korkusu ile polise başvurmadığı ileri sürüldü. Sahte paraların Şanlıurfa piyasasına girdiği de kulaktan kulağa dolaştı.

KÜÇÜK BANKNOTLARA DİKKAT

Piyasada dolaşan sahte paraların en dikkat çeken özelliği ise küçük banknotlar olması. Uzmanlara göre dolandırıcılar 200, 100 lira gibi büyük banknotlara esnafın çok dikkat ettiğini göze alarak 10,20 ve 50 lira halinde banknotları piyasaya sürüyor. Küçük banknotlara dikkat edilmediği için sahte para daha kolay piyasaya giriyor.

Reklam
Reklam

17 BİN 500 LİRA YAKALANDI

Son olarak geçtiğimiz gün Şanlıurfa Emniyetine Bağlı Güven Timi ekipleri sahte para operasyonu yaptı. piyasaya sahte para sürüldüğünü öğrenen polisler ismi öğrenilemeyen bir şüpheliyi takibe aldı. Yapılan takibin ardından şüpheliyi gözaltına alan polis, 320 adet 50 liralık sahte para ele geçirdi. Şüpheliyi gözaltına alan polis ekipleri şüphelinin üzerinde ele geçirilen 17 bin 500 liraya da el koydu.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: