Urfa’da sonbahar turizm sezonu başladı

Şanlıurfa Sonbahar’la birlikte ikinci turizm sezonuna girdi.

Kente akın eden turistlerin gözdesi ise her zamanki gibi efsanevi Halilürrahman Gölü oldu…

Şanlıurfa’da bir yıl içerisinde İlkbahar ve Sonbahar olmak üzere iki tane turizm sezonu yaşanıyor. Bir hayli yoğun geçen İlkbahar sezonunun ardından hava sıcaklıklarının 60 dereceyi bulduğu Şanlıurfa’da sıcaklıkların mevsim normallerine dönmesiyle turist akını yeninden başladı.

Sabah saatlerinden itibaren kent içinden, Türkiye’nin dört bir yanından ve Dünya’nın çeşitli ülkelerinden gelen yerli yabancı turistler Balıklıgöl adıyla bilinen ve kutsal olduğuna inanılan Halilürrahman Gölü ve Platosu’na akın etti.

Reklam
Reklam

Burada yöresel elbiseler giyerek hatıra fotoğrafları çeken turistler satılan hediyelik eşya reyonlarına akın etti.

Platodaki camileri ziyaret eden turistler ardından kutsal olduğuna inanılan balıklara yem atarak dualar etti. Hz. İbrahim’in doğduğuna inanılan kutsal mağarayı da ziyaret eden ziyaretçiler dini bir atmosferde bulunmanın heyecanını yaşadı.

Kent dışından gelen ziyaretçilerin ilgi gösterdiği bir diğer makam ise “Çağın Eşsiz Alimi” anlamındaki ünüyle “Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin Makamı ve Çeşmesi” oldu.

Özellikle haftasonlarında, onbinlerce turistin akın ettiği platoda önleyici amaçla yoğun güvenlik önlemleri alınıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: